Lönekartläggning

Foto: Lotta Person

Det ska inte finnas några osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män, säger diskrimineringslagen. Därför är alla arbetsgivare i Sverige, oavsett storlek, skyldiga att göra en lönekartläggning varje år. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har ett eget verktyg och en metod för detta som du lär dig på den här utbildningen.

Skapad:

Innehåll
    Utbildningen handlar om hur man gör en lönekartläggning med verktyget Löne­kart­läggning i Svenska kyrkan. Metoden går ut på att analysera löne­skillnader mellan kvinnor och män men är också användbar för att jämföra och rangordna olika befattningar.

Utbildningen tar också upp diskrimineringslagen och vad Svenska kyrkans avtal säger om lönebildning.

• Genomgång av metoden Lönekartläggning i Svenska kyrkan
    • Lönebildning enligt Kyrkans avtal
    •  Diskrimineringslagen om jämställda löner och anställningsvillkor

Utbildningen vänder sig till kyrkoherdar, chefer och