Kyrkogårdschef NU - ledarutvecklingsprogram för kyrkogårdschefer

Foto: Johannes Frandsen Ikon

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation bjuder, i samverkan med FSK-Föreningen Sveriges kyrkogårdschefer, in till ett ledarutvecklingsprogram som riktar sig enbart till kyrkogårdschefer. Syftet med programmet är att stärka deltagarnas förmåga att hantera såväl den dagliga verksamheten som de svåra situationer som följer av rollen.

Beskrivning av programmet

Innehållet kommer att utgå från det egna ledarskapet och fokusera på hur man som ledare kan skapa förutsättningar för att genomföra bra möten, dialogsamtal och medarbetarsamtal men även svåra samtal och feed-back.

Deltagarna får också verktyg för att hantera förändringsarbete i den egna organisationen. En annan aspekt som lyfts fram i programmet handlar om gruppdynamik samt hur ledare och grupp ömsesidigt påverkar varandra.

Programmets upplägg är konkret och praktiskt. Avsikten är att deltagarna omgående ska kunna ha nytta av sina nyvunna kunskaper i den egna verksamheten.

Praktisk information om innehållet

Programmet består av tre moduler, sammanlagt åtta dagar, där upplevelsebaserade övningar varvas med reflektioner runt den egna ledarrollen. Allt kopplat till den egna verkligheten. Deltagarna kommer att få praktiska verktyg som är användbara i ledarrollen och god möjlighet att träna på tillämpning av dessa verktyg.

Även om tyngdpunkten ligger på upplevelsebaserat lärande är såväl övningar som verktyg väl förankrade i vedertagen ledarskapsteori. Varje modul kommer också att innehålla ett pass med chefshandledning. Även handledningen kommer att utgå från den egna ledarrollen.

Läs en längre text om programmet .

information om utbildningsledarna

Monica Klingvall: ledarskapskonsult med gedigen erfarenhet av såväl ledarutveckling som handledning och coachning. Monica är socionom och är också examinerad från det fyraåriga programmet för individ- grupp och organisationsutveckling vid Gestaltakademin i Skandinavien.

Helén Källholm: mångårig chefserfarenhet från olika organisationer i olika sektorer samt under cirka nio år vd på Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Helén är civilekonom och har också en examen från Gestaltakademin i Skandinavien.

2020-11-03