Kränkande särbehandling och konflikter

Foto: Magnus Aronson

Den sociala arbetsmiljön handlar om samspelet mellan människor i arbetslivet. Det här är en utbildning där du får fördjupade kunskaper om vad som är viktigt att göra för att skapa ett robust samarbetsklimat, hur du ser signaler på mobbning/kränkande särbehandling och konflikter och vad du ska göra om det pågår kränkningar eller konflikter.

• Vad är en kränkande särbehandling?
    • Vad är en konflikt? ·         Arbetsgivarens ansvar vid kränkande särbehandling och trakasserier
    • I vilka situationer kan kränkande särbehandling uppstå
    • Teorier kring konflikter och hantering av konflikter
    • Vilka åtgärder är arbetsgivaren skyldig att vidta
    • Policy och handlingsplan i praktiken
    • Arbetsrättsliga konsekvenser för arbetsgivaren
    • Behov av externa utredare och experter
    • Hur kan man arbeta förebyggande med robusta samarbetsklimat.
    • Tillämpning av det systematiska arbetsmiljöarbetet

Chefer, arbetsledare, skyddsombud, HR-personal.
    Vi ser gärna att arbetsgivar- och arbetstagarföreträdare deltar tillsammans i utbildningen

Vad du lär dig
    Du lär dig arbeta förebyggande, upptäcka signaler på kränkande beteende och konflikter och att skapa robusta samarbetsklimat . Du får konkreta kunskaper hur du upprättar handlingsplaner och policys för området samt all nödvändig juridisk inblick i ansvar och skyldigheter för arbetsgivare.

Aktuella datum, mer information och anmälan hittar du i Kursportalen