Kollektivavtal, pension och försäkring

Detta intranät kan inte längre uppdateras och informationen här kan därför vara felaktig.

På uppdrag av Svenska kyrkans arbetsgivare förhandlar Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation centrala kollektivavtal med de fackliga organisationerna.

Motparter på arbetstagarsidan är Svenska Kommunalarbetareförbundet (Kommunal), Vision, Kyrkans Akademikerförbund (KyrkA), Akavia och Akademikerförbundet SSR med förtecknade förbund (Sveriges Arkitekter, Civilekonomerna, DIK-förbundet, Sveriges Arbetsterapeuter, Fysioterapeuterna, Naturvetarna, SRAT, Sveriges Ingenjörer, Sveriges Psykologförbund, Sveriges Universitetslärarförbund och Vårdförbundet) samt Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd.

Dessutom tecknar Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation ett kompletterande avtal med GS Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch för skogsarbetare i stiftens egendomsförvaltning.