Kollektivavtal, pension och försäkring

På uppdrag av Svenska kyrkans arbetsgivare förhandlar Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation centrala kollektivavtal med de fackliga organisationerna.

Motparter på arbetstagarsidan är Svenska Kommunalarbetareförbundet (Kommunal), Vision, Kyrkans Akademikerförbund (KyrkA), Jusek och Akademikerförbundet SSR med förtecknade förbund (Sveriges Arkitekter, Civilekonomerna, DIK-förbundet, Sveriges Arbetsterapeuter, Fysioterapeuterna, Naturvetarna, SRAT, Sveriges Ingenjörer, Sveriges Psykologförbund, Sveriges Universitetslärarförbund och Vårdförbundet) samt Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd.

Dessutom tecknar Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation ett kompletterande avtal med GS Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch för skogsarbetare i stiftens egendomsförvaltning.

Svenska kyrkans avtal 17 och Skogsavtalet har förlängts till den 31 oktober 2020 med anledning av corona-krisen.

Övriga kollektivavtal löper tillsvidare.

2020-06-16