Introduktion till arbetsrätten i Svenska kyrkan (e-utbildning)

Foto: Magnus Aronson

Denna e-utbildning ger dig grunderna i den svenska arbetsrätten. Efter genomförd utbildning vet du hur den arbetsrättsliga lagstiftningen fungerar och hur arbetsrätten i Svenska kyrkan påverkas av Svenska kyrkans avtal inom några viktiga områden.

Tänk på! Det kan ha tillkommit tillfälliga regler under coronapandemin. Kursen baseras på huvudreglerna.

E-utbildningen består av sex olika moduler:

• Lagen om anställningsskydd (LAS)
    • Semesterlagen (SemL)
    • Föräldraledighetslagen (FL)
    • Arbetstidslagen (ATL)
    • Lagen om medbestämmande i arbetslivet (MBL)
    • Diskrimineringslagen (DL)​

Modulerna kan genomföras vid olika tillfällen eller efter varandra beroende på vad som passar dig bäst. Du kan när som helst pausa en påbörjad modul för att återgå vid ett senare tillfälle.

Varje modul tar cirka 20 minuter att genomföra och avslutas med ett test. Blir du inte godkänd första gången kan du alltid göra om testet.​ När du har klarat alla moduler kan du få ett diplom som bevis på genomförd kurs.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till kyrkoråd, kyrkoherdar, kanslichefer och chefer med personalansvar.​

Vad du lär dig

Anmälan

Anmäl dig till Introduktion till arbetsrätten i Svenska kyrkan (e-utbildning) här!

Vi tar ut en administrativ avgift på 300 kronor exklusive moms för e-utbildningen. Du har tillgång till e-utbildningen i 12 månader.

Fakta om utbildningen

Utbildningstid Ungefär två timmar

Administrativ avgift 300 kronor exklusive moms

För icke medlemmar, kontakta Pia Magnusson eller Evelyn Hejlesen för prisuppgift

Tillgång Du har tillgång till e-utbildningen i 12 månader.

Kontaktperson innehåll Pia Wiséen Wernblom

Praktiska frågor utbildning.arbetsgivare@svenskakyrkan.se