Gravböcker

Skapad:

Uppgifter i gravboken om avlidna och deras gravplats är offentliga handlingar. De kan därför, som en service till anhöriga och släktforskare, läggas ut på webben. Utgångspunkten är att alla gravsatta ska vara sökbara om uppgifter läggs ut.

Riktlinjer för registrering av dödfödda barn när gravboken görs sökbar på webben

I nuläget finns inga rekommendationer om vilka uppgifter som kan publiceras förutom när det rör sig om dödfödda.

Med hänsyn tagen till föräldrar i den svåra situationen att förlora ett barn före födseln har arbetsgivarorganisationen sett ett behov av att ta fram rekommendationer för nätpublicering av dödfödda (framtagna januari 2014). rekommendationerna har tagits fram i Rådet för begravningsfrågor, där förutom Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation också Svenska kyrkan på nationell nivå och SKKF är representerat.

Riktlinjerna finns i BEDA. Sök på Riktlinjer för registrering av dödfödda vid webbpublicering.

2020-08-31