Förebyggande arbete

Att förebygga och förhindra ohälsa innebär att vi identifierar riskfaktorer i arbetet, och agerar tidigt för att förebygga ohälsa, undvika rehabilitering och återfall.

Ohälsa, olycksfall och tillbud ska uppmärksammas, utredas, dokumenteras och åtgärdas så att liknande situationer inte uppstår.

Det förebyggande systematiska arbetet innebär att kontinuerligt undersöka arbetsförhållandena och bedöma om det finns risker för ohälsa och olycksfall, vidta åtgärder och följa upp de vidtagna åtgärderna .Vi lär och reflekterar över tidigare erfarenheter för att kunna utveckla en säker och tillfredsställande arbetsmiljö.

Läs mer om systematiskt arbetsmiljöarbete