Magasinet Ducatus

Välkommen till DUCATUS - ett magasin om att leda och arbeta i kyrka och begravningsverksamhet

Magasinet Ducatus är en medlemstidning. Du som enskild anställd eller förtroendevald kan också teckna en egen prenumeration. Här finns länken till prenumerationsanmälan.

Ducatus finns både på papper och i digital form, därmed läsbar på dator, läsplatta eller i smart telefon. I Magasinet erbjuds fördjupning om arbetsgivar- och begravningsfrågor fem gånger per år.

Vår målsättning

Genom kombinationen aktualitet och fördjupning är ambitionen att medlemmarnas och arbetsgivarorganisationens väsentliga frågor ska höras och märkas i debatten.

Ducatus följer, granskar och skildrar hur medlemsangelägna frågor hanteras i myndigheter och politiska organ, men även inom kyrklig förvaltning och i de egna leden.

Ducatus visar hur man i andra organisationer och företag hanterat frågor som man brottas med även i kyrkans arbetsliv.

Ducatus ger många användbara tips och råd. Olika former av verktyg presenteras. Genom att följa Ducatus är vår förhoppning att alla med ansvar i och intresse för kyrkans arbetsliv hittar något matnyttigt.

Ny redaktör

Sedan november 2015 är Fredrik Emdén redaktör för Ducatus.

Lotta Person, Insidan
2016-06-10 15:35