Att undersöka det friska

Ett sätt att undersöka vilka faktorer som främjar hälsa är att komplettera enkäten, skyddsronden eller arbetsplatsträffen med frågor om vad som skapar trivsel och att medarbetaren mår bra på arbetsplatsen.

Ett annat sätt är att särskilt utforska de faktorer i en enkät som får bäst resultat om vad det är som gör att de är så bra.

Ytterligare ett sätt kan vara att på arbetsplatsträffen samtala utifrån följande frågor:

• Hur skapar vi en bra arbetsplats?
    • Vad skapar arbetsglädje på arbetsplatsen?
    • Vad är roligast på ditt arbete och hur kan detta utvecklas ytterligare? är arbetet flyter på som bäst på arbetsplatsen- vad är nyckeln i arbetet?

Friskfaktorsarbetet går ut på att hitta dessa nycklar och stärka dem.