Arbetsrätt

Som arbetsgivare i Svenska kyrkan behöver du känna till och följa de arbetsrättsliga lagarna på arbetsmarknaden. Omfattande information om arbetsrättsliga lagar och kollektivavtal finns i webbhandboken Vera. som alla medlemsorganisationer i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation kan få inloggning till. Där finns också information om särskilda förhållanden för Svenska kyrkan, mallar, checklistor och blanketter.

Här på intranätet finns kortfattad information om några av de vanligaste arbetsrättsliga frågorna, se menyn till vänster.

Läs mer om arbetsrätt i webbhandboken Vera. Där finns också mallar och andra verktyg.