Arbetsrätt i Svenska kyrkan, steg 1

Foto: Lotta Person

Vill du bli en ännu bättre arbetsgivare? När du vet mer om lagar och Svenska kyrkans kollektivavtal underlättar det arbetet på hemmaplan. Du undviker också att hamna i konfliktsituationer genom att du är säker på vad som gäller. Arbetsrätt i Svenska kyrkan, steg 1 handlar om vårt arbetsrättsliga system med lagar, kollektivavtal och möjligheter till lokala alternativ.

Detta intranät kan inte längre uppdateras och informationen här kan därför vara felaktig.

Innehåll
    Utbildningen är en grundläggande teoretisk och praktisk utbildning som varvar föreläsning, diskussioner, övningar och verkliga fall.

• Vårt arbetsrättsliga system
    • Lagen om anställningsskydd (LAS)
       - Anställningsavtal
       - Uppsägning av personliga skäl
       - Uppsägning vid arbetsbrist
    • Omställningsavtalet
    • Förtroendemannalagen (FML),
    • Medbestämmandelagen
    • PU-avtal, kap 8
    • Arbetstidslagen
    • Kollektivavtal
    • Arbetsmiljölagen
    • Diskriminering och likabehandling

Målgrupp
    Utbildningen vänder sig till dig som har erfarenhet av personalledning och personalfrågor. Du är antagligen kyrkoherde, kansli­chef, kyrkokamrer, personalchef, personal­ansvarig, personalsekreterare eller förtroende­vald med särskilt ansvar för personalfrågor.

Vad du lär dig
    Den här utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i arbetsrätt. Du lär dig att tillämpa regler och avtal samt hur du ska agera korrekt i arbetsrättsliga frågor. du lär dig att tillämpa regler och avtal vid anställning och uppsägning och att undvika arbetsrättsliga konflikter i det dagliga arbetet.

Aktuella datum, mer information och anmälan hittar du i Kursportalen