Arbetsrätt i Svenska kyrkan, steg 1

Foto: Lotta Person

Vill du bli en ännu bättre arbetsgivare? När du vet mer om lagar och Svenska kyrkans kollektivavtal underlättar det arbetet på hemmaplan. Du undviker också att hamna i konfliktsituationer genom att du är säker på vad som gäller. Arbetsrätt i Svenska kyrkan, steg 1 handlar om vårt arbetsrättsliga system med lagar, kollektivavtal och möjligheter till lokala alternativ.

Skapad:

Innehåll
    Utbildningen är en grundläggande teoretisk och praktisk utbildning som varvar föreläsning, diskussioner, övningar och verkliga fall.

• Vårt arbetsrättsliga system
    • Lagen om anställningsskydd (LAS)
       - Anställningsavtal
       - Uppsägning av personliga skäl
       - Uppsägning vid arbetsbrist
    • Omställningsavtalet
    • Förtroendemannalagen (FML),
    • Medbestämmandelagen
    • PU-avtal, kap 8
    • Arbetstidslagen
    • Kollektivavtal
    • Arbetsmiljölagen
    • Diskriminering och likabehandling

Målgrupp
    Utbildningen vänder sig till dig som har erfarenhet av personalledning och personalfrågor. Du är antagligen kyrkoherde, kansli­chef, kyrkokamrer, personalchef, personal­ansvarig, personalsekreterare eller förtroende­vald med särskilt ansvar för personalfrågor.

Vad du lär dig
    Den här utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i arbetsrätt. Du lär dig att tillämpa regler och avtal samt hur du ska agera korrekt i arbetsrättsliga frågor. du lär dig att tillämpa regler och avtal vid anställning och uppsägning och att undvika arbetsrättsliga konflikter i det dagliga arbetet.

2021-03-30