Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för anställda och förtroendevalda inom Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Vi ger råd och utbildar i arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor. Vi tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkan.

Nyheter från arbetsgivarorganisationen

Information för arbetsgivare finns nu på www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare
    Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har flyttat all information för arbetsgivare till www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare. Om du behöver hjälp att hitta rätt på den externa webbplatsen, kontakta oss gärna så hjälper vi dig.   Detta intranät kommer att stänga i höst och informationen här uppdateras inte längre. ​
    Förtydligande om graviditet och covid
    Ny omgång av ledarskapsprogrammet Kyrkogårdschef NU i höst. Boka din plats idag!
    Den 4-6 oktober startar en ny omgång av ledarutvecklingsprogrammet  Kyrkogårdschef NU. Programmet riktar sig enbart till kyrkogårdschefer och sker i samverkan med FSK- Föreningen Sveriges kyrkogårdschefer.
    Nya åldersgränser för lägstalön gäller redan i sommar
    De nya åldersgränserna för lägstalön i Kommunals löneavtal gäller från och med den 1 april 2022. Se också upp med arbetstidsreglerna på sommarens läger.
    Arbetet med nytt omställningsavtal för Svenska kyrkan fortgår som planerat
    Förhandlingsprotokollen för Svenska kyrkans avtal har undertecknats och arbetet med att färdigställa omställningsavtalet fortsätter under sommaren. Det tidigare omställningsavtalet gäller till dess att det nya omställningsavtalet är färdigt.
    Reformerad arbetsrätt och statliga studiestöd blir verklighet i oktober
    Riksdagen har antagit det så kallade omställningspaketet med reformerad arbetsrätt och statliga studiestöd. Ändringarna i LAS tillämpas från och med den 1 oktober 2022.
    Se över körlängdsersättningen
    Kontrollera att era körlängdsersättningar för arbetstagare som använder egen bil i tjänsten är rätt hanterade och planera för kommande förändringar i skattereglerna.
    Reglerna för certifiering av pannoperatörer skjuts fram
    1 2 3 4 5  ... < >

Skapad: