Ett fel uppstod.

Gemensamt arbetssätt ekonomi och personal (GAS)

Personaltjänsten - GAS Personal

Målet med Personaltjänsten är att bidra till en hållbar kyrka. Genom samverkan kan vi använda resurser klokt och skapa ekonomiskt utrymme så att vår kyrka också i framtiden kan fullgöra sitt grundläggande uppdrag.

• Vi arbetar med gemensamma processer och arbetssätt. Det skapar enhetlighet, vilket leder till effektivitet och kvalitet.
    • Uppsättningen av tidredovisning- och lönesystem är gemensam för alla enheter anslutna till Personaltjänsten.
    • Tidrapportering, registrering av reseräkningar och frånvaroansökningar görs via digitala arbetssätt. Medarbetare och chefer kan registrera och attestera direkt i mobilen.
    • Lönehandläggare arbetar med gemensamma inställningar och processer som minskar sårbarheten i löneprocessen.
    • Enhetliga utbetalningsdagar samt tydliga attestregler skapar en effektivare lönehantering.
    • Det finns ett stort gemensamt utbildningsutbud i systemstöd och processarbete för alla som arbetar inom Personaltjänsten
    • Vi samverkar med systemleverantörer och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation (Skao).
    • Vi följer Svenska kyrkans kollektivavtal, svensk lagstiftning och Svenska kyrkans redovisningsregler.