Ett fel uppstod.

Gemensamt arbetssätt ekonomi och personal (GAS)

Avtal tecknat om ett nytt gemensamt personalsystem

Svenska kyrkan på nationell nivå har upphandlat ett personalsystem som stödjer administrativ samverkan vilket bidrar till att frigöra resurser för Svenska kyrkans kärnverksamhet. Leverantör av systemet, tjänster och programvaror, blir Flex Datasystem AB i Örebro. Personalsystemet är en del i Gemensamt Administrativt Stöd som stiften tillhandahåller till församlingar och pastorat

Trossamfundet Svenska kyrkan på nationell nivå arbetar för att församlingar och pastorat genom ökad administrativ samverkan ska kunna frigöra en större andel av resurserna för Svenska kyrkans kärnverksamhet. Gemensamt Administrativt Stöd innebär ett koncept för ökad inomkyrklig samverkan.

- Detta är ett exempel på vad Svenska kyrkan kan göra tillsammans inom det administrativa området. Genom att ta fram enhetliga system, enhetliga rutiner och ett enhetligt arbetssätt kan vi bidra till ökade resurser för församlingarnas kärnverksamhet, säger Hans Eskemyr, projektledare som arbetar med samordningsfrågor på Svenska kyrkans nationella nivå.

I konceptet för inomkyrklig samverkan ingår gemensamt arbetssätt, gemensamma system, kompetensutveckling och samverkan över de organisatoriska gränserna inom områdena ekonomi och personaladministration. Trossamfundet har nu upphandlat system inom personaladministrativa området och leverantör av tjänster och programvaror är Flex Datasystem AB i Örebro. Avtalstiden är på fyra år. Flex Datasystem startades 1990 och har ca 1500 kunder på de nordiska marknaderna.

- Vi har valt Flex Datasystem AB som leverantör för  personaladministrativa området. Svenska kyrkan har ca 22 000 anställda och med denna volym har vi förutsättningar att bli störst av Flex Datasystems kunder. Svenska kyrkan får genom avtalet ett modernt it-stöd i de personaladministrativa processerna, säger Staffan Yngvesson, nationell koordinator för administrativ samverkan Kyrkokansliet i Uppsala.

Har du frågor om detta eller om övrig administrativ samverkan?
    Kontakta ditt stift. Kontaktuppgifter hittar du i högerspalten

knet\annlundh,
    2015-06-12