Verktygslådan Fairtrade

I Svenska kyrkans församlingar finns många engagerade för rättvis handel och Fairtrade.

I barngrupper, i konfirmandundervisningen, vid kyrkkaffet och i många andra av församlingens verksamheter vill man välja rättvist handlade produkter. Att välja rättvis handel och Fairtrade är ett konkret och aktivt sätt att bidra till bättre livsvillkor för människor i länder med utbredd fattigdom.

Act ​Svenska kyrkan vill uppmuntra och underlätta för församlingar att engagera sig i Fairtrade i sin egen verksamhet. Därför har vi skapat en verktygslåda för Fairtrade. I Verktygslådan finns inspiration och tips för dig som vill lära dig mer om rättvis handel och Fairtrade och för dig som informerar om Fairtrade. Här finns också material som passar att använda i församlingens olika verksamheter.

Kyrka för Fairtrade

Kyrka för Fairtrade är en diplomering för församlingar som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Diplomet ges till församlingar som i största möjliga mån konsumerar Fairtrade-märkt kaffe, te och andra produkter samt engagerar sig i kampanjer och sprider information om Fairtrade och rättvis handel. Bakom kyrka för Fairtrade står svenska kyrkor och samfund i samarbete med Fairtrade Sverige och Organisationen Fair Trade Återförsäljarna. Det är alltså ett ekumeniskt initiativ och finns även som ett stöd för de församlingar som vill ha hjälp att börja bli mer aktiva i rättvis handels frågor.

Välkommen att lära dig mer och inspireras av verktygslådan!

Snabba fakta Kyrka för fairtrade På arbetsplatsen I barngruppen Konfirmander/unga Resurser & material Teologisk motivering
    Anneli Ekström, Internationella avdelningen
    2019-05-03