Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Världens Barn

  Engagerade som springer för Världens Barn

  Var med och stöd Världens Barn Foto: Josefin Casteryd

  Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och genomförs av Sveriges Television och Sveriges Radio P4 i samarbete med 14 svenska organisationer. Tillsammans med närmare 45 000 frivilliga gör vi en enorm insats för världens barn och du är välkommen att vara med!

   

  Act Svenska kyrkan medverkar i Världens Barn för att tillsammans med andra aktörer ta ställning för barns rättigheter. Act Svenska kyrkan en av de organisationer som får störst andel av de insamlade pengarna och har rätt att ansöka om elva procent av de insamlade pengarna.

  Insamlingskulmen för Världens Barn kampanjen 2022 är veckorna 39–40 och vi uppmuntrar till att delta genom både informationsspridande aktiviteter och insamling. 

  Läs om Act Svenska kyrkans projekt som får stöd av Världens Barn. 

  Aktiviteter för Världens Barn​

  Det finns många sätt att engagera sig för Världens Barn. Ni kan dels göra något i er församling dels ta kontakt med Världens Barns regionsamordnare. Regionsamordnarna hjälper till med kontakter i respektive kommun och tips på vad som planeras i området, här hittar ni kontaktuppgifterna till Världens Barn regionsamordnare.​

  Tips på aktiviteter för insamling​

  Fler insamlingstips finns på Världens Barns hemsida. 

   

  ​Berätta om Världens Barn 

  Artiklar och bilder

  Berätta gärna om Världens Barn och Act Svenska kyrkans projekt i till exempel församlingens tidning och på träffar. På Act Svenska kyrkans blogg finns en text om hur "Skolgång öppnar dörren för en bättre framtid i Myanmar" och ett om hur arbetet för "Barn med funktionsnedsättningar är extra utsatta i flyktingläger i Somalia". Dessa går att använda som artiklar. Det går bra att korta ner texterna, lägga in mellanrubriker så att det passat den egna produkten, så länge avsändaren är tydlig och tonaliteten bibehålles.​

  Bilder kopplat till Världens Barn finns i Ikon under taggen "Världens Barn". 

  På webbplatsen 

  Om din församling använder det gemensamma publiceringsverktyget Content Studio (CS) kan du enkelt dra in en puff om Världens Barn på församlingens webbplats.

  Material från Världens Barn

  På Världens Barns hemsidan går det att beställa foldrar, affischer, ballonger mm för att använda i insamlingsarbetet. Klicka här för att komma direkt till beställningssidan.

  Samtliga gåvor betalas in direkt till Radiohjälpens PG 90 1950-6.
  OBS! Märk gåvan med BARN.

   

  Kort om Världens Barn – För alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet 

  Utgångspunkten för Världens Barn är att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet. Trots det dör 15 000 barn under fem år varje dag, vart femte barn går inte i skolan och ca 30 miljoner barn är på flykt på grund av våld eller konflikt. Om vi inte agerar, kommer mer än 160 miljoner barn leva i extrem fattigdom år 2030, 12 miljoner barn kan bli utan grundskoleutbildning och 56 miljoner barn riskerar att dö innan sin femårsdag. Världens Barn jobbar därför med att förbättra förutsättningarna för barn som lever i utsatthet med fokus på hälsa, skola och trygghet. För när barn har en god hälsa, möjlighet till utbildning och lever i trygghet, ökar deras chanser betydligt att få en bra framtid.

  ​Besök Världens Barns hemsidan för mer information.

  Redaktör
  Helen Källman, Internationella avdelningen
  Innehållsansvarig
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2022-06-12
  X
  Dokumentid: 108360- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464