Världens kurs

Världens kurs är ett studiematerial som ger dig möjlighet att tillsammans med andra lära dig mer om hur och varför Act Svenska kyrkan arbetar med internationella frågor.

Världens kurs ger dig möjlighet att tillsammans med andra reflektera över och diskutera kyrkans, församlingens och din personliga roll i vår globala tillvaro. Du kan använda Världens kurs som studiecirkel, kort-kurs eller plocklåda.

Världens kurs är ett samarbete mellan Act Svenska kyrkan, Sensus och Svenska kyrkans unga. Sensus har haft huvudansvaret för utvecklingen av materialet. Från och med 2018 har Svenska kyrkan övertagit huvudansvaret. Materialet har några år på nacken och har delvis blivit inaktuellt. Därför har en översyn påbörjats. De mest använda häftena finns för nerladdning på denna sida.

Studiecirkel

Om du vill använda Världens kurs som studiecirkel, ta kontakt med Sensus.

Sensus kan ofta hjälpa till med lokaler, litteratur, tips om metoder och mycket annat som gör din studiecirkel rolig, intressant och lärorik.

En studiecirkel måste bestå av minst tre personer som träffas under minst tre sammankomster under minst nio studietimmar (en studietimme är 45 minuter).

Följande material finns tillgängligt:

2020-01-21