Radiohjälpens Världens Barn - insamling

Årligen samlar Radiohjälpen, genom Världens Barn-kampanjen, in pengar för att kunna stötta barn som lever i utsatta situationer.

Många organisationer, inklusive Act Svenska kyrkan, är med och hjälper till med att samla in pengar i Världens barn-kampanjen. Sammanlagt har närmare 1,5 miljarder kronor samlats in till långsiktig hjälp åt världens mest utsatta barn.

Act Svenska kyrkans avtalade andel av de insamlade medlen är 7%. ​Pengarna går till utvalda projekt som särskilt gynnar barns situation.

Berätta om Världens Barn

Är din församling med i det gemensamma publiceringsverktyget kan du mycket enkelt dra in en puff för Världens Barn på församlingens webbplats. Läs om hur det går till  att infoga en puff här >>

Samla in i församlingen

Det finns många sätt att låta församlingsmedlemmarna uttrycka sitt engagemang för kampanjens viktiga syfte. Här följer några förslag som man kan använda sig av, eller hitta på nya och egna sätt.

• Insamling vid kyrkkaffet
    • Kollekt eller inträde när församlingens kör har konsert
    • Scouter eller konfirmander som skramlar bössa eller ordnar en basar.

Samtliga gåvor betalas in direkt till Radiohjälpens PG 90 1950 -6. Tack!

Om du följer denna länken kommer du till materialbeställning >>

Susanna Olivin, Act Svenska kyrkan
    2019-05-03