Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Utbyten och vänkyrkorelationer

  Svenska kyrkan tillhör världens största globala nätverk: den världsvida kristna kyrkan. I den gemenskapen samarbetar kyrkorna för att dela erfarenheter och stödja varandra, alla har något att bidra med och vi kan lära av varandra.

  Utbytet Ung i den världsvida kyrkan

   

  Läs om hur unga mellan 18 och 30 år kan söka till Ung i den världsvida kyrkan. De får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

  Bli värdförsamling i Ung i den världsvida kyrkan

  Varje vår landar Ung i den världsvida kyrkans internationella deltagare från systerkyrkor i Costa Rica, Tanzania och Filippinerna i Sverige för att under några månader se, lära, uppleva och dela vardagen i Svenska kyrkans församlingar. Som värdförsamling får man ta emot två internationella deltagare mellan 18 och 30 år under en eller två vårmånader.

  Som värdförsamling får man lära känna en annan kyrka, kultur och verklighet, och se det egna genom nya ögon. Genom personliga möten och att vandra med en ung människa från en annan del av världen så får man se och erfara att vi verkligen är en del av den världsvida kyrkan. Här hittar du mer information om att bli och vara värdförsamling.

  Våra utsända

  Svenska kyrkan har ett 15-tal utsända medarbetare i olika länder. I mer än hundra år har de utsända personifierat solidaritet och vänskap i den världsvida kyrkan, och vi berikas av erfarenheterna de bär med sig hem.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Åsali Ahlström, Internationella avdelningen
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2019-03-15
  X
  Dokumentid: 29648- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464