Utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan

Utbytesdeltagarna 2019

Utbytesdeltagarna 2019 Foto: Magnus Aronson /Ikon

Målet med utbytet är att ge unga människor möjlighet att mötas och dela erfarenheter, reflektera över livet, tron och kyrkans uppdrag i världen. Du får möta människor i kyrkan, organisationer och i lokalsamhället.

Med utbytesprogrammet Ung i världsvida kyrkan går du på förberedelsekurser i Sverige under sommaren och är sedan tre månader i en församling antingen i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania under hösten. Efter hemkomst har ni en hemkomstkurs och en fördjupningskurs. Under våren kommer ungdomar från dessa länder till Sverige och din församling har chans att uppleva hur det är att dela vardag tro och liv med någon från en annan världsdel.

Läs om hur unga mellan 18 och 30 år kan söka till Ung i den världsvida kyrkan. De får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Bli värdförsamling i Ung i den världsvida kyrkan

Varje vår landar Ung i den världsvida kyrkans internationella deltagare från systerkyrkor i Costa Rica, Tanzania och Filippinerna i Sverige för att under några månader se, lära, uppleva och dela vardagen i Svenska kyrkans församlingar. Som värdförsamling får man ta emot två internationella deltagare mellan 18 och 30 år under en eller två vårmånader.

Som värdförsamling får man lära känna en annan kyrka, kultur och verklighet, och se det egna genom nya ögon. Genom personliga möten och att vandra med en ung människa från en annan del av världen så får man se och erfara att vi verkligen är en del av den världsvida kyrkan. Här hittar du mer information om att bli och vara värdförsamling.

Åsali Ahlström, Internationella avdelningen
    2020-02-04