Utbyten och vänkyrkorelationer

Svenska kyrkan tillhör världens största globala nätverk: den världsvida kristna kyrkan. I den gemenskapen samarbetar kyrkorna för att dela erfarenheter och stödja varandra, alla har något att bidra med och vi kan lära av varandra.

Utbytet Ung i den världsvida kyrkan

Läs om hur unga mellan 18 och 30 år kan söka till Ung i den världsvida kyrkan. De får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Bli värdförsamling i Ung i den världsvida kyrkan

Varje vår landar Ung i den världsvida kyrkans internationella deltagare från systerkyrkor i Costa Rica, Tanzania och Filippinerna i Sverige för att under några månader se, lära, uppleva och dela vardagen i Svenska kyrkans församlingar. Som värdförsamling får man ta emot två internationella deltagare mellan 18 och 30 år under en eller två vårmånader.

Som värdförsamling får man lära känna en annan kyrka, kultur och verklighet, och se det egna genom nya ögon. Genom personliga möten och att vandra med en ung människa från en annan del av världen så får man se och erfara att vi verkligen är en del av den världsvida kyrkan. Här hittar du mer information om att bli och vara värdförsamling.

Våra utsända

Svenska kyrkan har ett 15-tal utsända medarbetare i olika länder. I mer än hundra år har de utsända personifierat solidaritet och vänskap i den världsvida kyrkan, och vi berikas av erfarenheterna de bär med sig hem.

Åsali Ahlström, Internationella avdelningen
    2019-03-15