Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan

  Ung i den världsvida kyrkan

  Ung i den världsvida kyrkan Foto: Malin Wrigstad

  Utbytets syfte är att ge unga människor möjlighet att mötas och dela erfarenheter. Att tillsammans få reflektera över liv, tro och kyrkans uppdrag i världen. Att vara en del av en ny kyrka, en ny organisation i ett nytt lokalsamhälle. En möjlighet att få se den världsvida kyrkan genom nya ögon.

  Act Svenska kyrkans intranät finns nu på Kornet

  Skapad:2022-10-18 07:00:00

  Den 18 oktober 2022 flyttade Act Svenska kyrkan över till Kornet, Svenska kyrkans nya intranätslösning. Det innebär att dessa sidor inte längre uppdateras. Följ ämnet Act Svenska kyrkan för att inte missa nyheter, inspiration och kampanjinformation. 

  För att komma åt Kornet behöver du ha en mejladress från Svenska kyrkan. Utbildnings-, kampanj- och inspirationsmaterialet finns samlat i en materialbank på Act Svenska kyrkans webbplats och är åtkomligt för alla. 

   

  Som deltagare i utbytesprogrammet Ung i världsvida kyrkan ingår förberedelsekurser i Sverige under sommaren, tre höstmånader i en församling i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania, hemkomstkurs och fördjupningskurs. Eftersom utbytet är ömsesidigt kommer under våren ungdomar från samma länder till Sverige och din församling har chans att uppleva hur det är att dela vardag tro och liv med en ny människa från en annan världsdel. 

  Läs mer om hur du mellan 18 och 30 år kan söka till Ung i den världsvida kyrkan. 

  Se även introduktionsfilmen till programmet här:

  Tidigare deltagares presentationer

  Efter utbytet förväntas deltagarna föreläsa och dela med sig av sina insikter och erfarenheter. Det brukar vara mycket uppskattat, både av deltagarna själva och av dem som får lyssna på presentationerna. Tillsammans kan vi öka engagemanget för den världsvida kyrkan!

  Se exempel på presentationer nedan: ​

  Redaktör och innehållsansvarig
  Åsali Ahlström, Internationella avdelningen
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2022-10-12
  X
  Dokumentid: 29648- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464