Utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan

Ung i den världsvida kyrkan

Ung i den världsvida kyrkan Foto: Malin Wrigstad

Utbytets syfte är att ge unga människor möjlighet att mötas och dela erfarenheter. Att tillsammans få reflektera över liv, tro och kyrkans uppdrag i världen. Att vara en del av en ny kyrka, en ny organisation i ett nytt lokalsamhälle. En möjlighet att få se den världsvida kyrkan genom nya ögon.

Som deltagare i utbytesprogrammet Ung i världsvida kyrkan ingår förberedelsekurser i Sverige under sommaren, tre höstmånader i en församling i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania, hemkomstkurs och fördjupningskurs. Eftersom utbytet är ömsesidigt kommer under våren ungdomar från samma länder till Sverige och din församling har chans att uppleva hur det är att dela vardag tro och liv med en ny människa från en annan världsdel.

Läs mer om hur du mellan 18 och 30 år kan söka till Ung i den världsvida kyrkan.

Se även introduktionsfilmen till programmet här:

Tidigare deltagares presentationer

Efter utbytet förväntas deltagarna föreläsa och dela med sig av sina insikter och erfarenheter. Det brukar vara mycket uppskattat, både av deltagarna själva och av dem som får lyssna på presentationerna. Tillsammans kan vi öka engagemanget för den världsvida kyrkan!

Se exempel på presentationer nedan: ​

Åsali Ahlström, Internationella avdelningen
    2022-04-20