Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Aktivitetstips

  Gör aktiviteter för att öka engagemanget och insamlingen. Här är ett par tips på passande aktiviteter. Var gärna kreativ lokalt i din församling.

   

  Act Svenska kyrkan har tagit fram flera produkter att använda vid insamling: Affischer, insamlingsbössor, budskapsskyltar att sätta på bössorna samt axelbanderoller och namnskyltar att bära.

  Vårt gemensamma budskap är att vi alla lever under samma himmel och alla har samma rättigheter. Se till att sprida detta budskap vid alla tillfällen ni kan, exempelvis i gudstjänster, gruppverksamheter, konserter och andra event.

  Insamlingsmaterialet finns att beställa hem gratis i Svenska kyrkans webbshop i mappen Act Svenska kyrkan under rubriken Stöd för insamling.

  Gå till webbshopen

   

  Tipsa varandra och dela idéer

  Välkommen med i Facebookgruppen Act Svenska kyrkan - idéer och inspiration.

  Fotboll för rättvisa

  Gör en insamlingsaktivitet som kopplar till fotboll och dela ut flygblad om hur Act Svenska kyrkan arbetar för barn och unga genom fotboll i flyktingläger.

  En av Act Svenska kyrkans korta filmer som under sommaren går på TV och andra digitala kanaler, visar en pojke som hittar en fotboll bland sopor. Berättelsen om fotbollen kompletterar det övergripande budskapet ”För alla människors rätt till ett värdigt liv”. Fotbollen är ett bra exempel på hur Act Svenska kyrkan arbetar för att barn i flyktingläger ska få glädje, gemenskap och hopp. Genom organiserad fritid på säkra platser med utbildad personal får barnen lära sig samarbeta oberoende av vilken nationalitet, religion eller annan grupp de tillhör. Fotbollen bygger hopp, fred och jämställdhet.

  En aktivitet i samband med insamling skapar intresse både för den som deltar och den som tittar på. Aktiviteten kan göra det lättare att börja samtala och be om en gåva. Förslagsvis kan aktiviteten handla om att försöka skjuta mål på församlingens präst som står i mål eller skjuta/kasta fotbollen och träffa något. Ta en deltagaravgift som insamling och erbjud små vinster, t ex godis eller pins. Dela ut flygblad med bild på pojken från filmen och informera om att vårt arbete med fotboll för barn och unga i flyktingläger bidrar till hopp, fred och jämställdhet. Lycka till!

  Beställ hem hem flygblad om fotboll

  Ladda hem kollektvädjan om fotboll

  Ladda hem filmen på pojken med fotboll

  Läs mer om Act Svenska kyrkans arbete i flyktingläger


   

  Tipspromenad

  Arrangera en tipspromenad om Act Svenska kyrkan i din församling. Ta gärna upp en frivillig gåva som deltagaravgift per vuxen deltagare. 

  Ladda hem tipspromenad

   

  Livsloppet

  Under våren finns material för att arrangera Livsloppet, med färdiga tipsfrågor som kopplar till fasteaktionens tema. Det finns både barnfrågor och vuxenfrågor.
  Läs mer om Livsloppet.

  Gör nytt av gammalt​

  ​Pyssla med material som har gamla loggan. Går att göra riktigt fina saker som exempelvis kan lottas ut eller säljas till förmån för Act Svenska kyrkan. För inspiration se filmen vi gjorde inför namnbytet för inspiration.

  Ladda hem instruktioner


   

  Pärla armband

  En mycket populär aktivitet är att pärla armband med viktiga budskap. Beställ hem pärlor med bokstäver på och ordna ett pysselbord i församlingen. Ta förslagsvis 30 kronor för att pärla ett armband. 

  Redaktör
  Susanna Olivin, Internationella avdelningen
  Innehållsansvarig
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2020-01-24
  X
  Dokumentid: 1439549- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464