Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Testamente till Act Svenska kyrkan

  Foto: Josefin Casteryd

  En testamentsgåva är en gåva för framtiden. Genom att inkludera en gåva till Act Svenska kyrkan i testamentet kan arvet rädda liv och skapa trygghet för de som lever under förtryck och utsatthet.

  Att skriva ett testamente är att tala om hur man vill att de efterlämnade tillgångarna ska användas. Testamentet är en försäkring om att de tillgångar som en person lämnar efter sig fördelas i enlighet med dennes vilja. 

  När en person vill skriva ett testamente rekommenderar vi att denne rådgör med en sakkunnig jurist eller advokat, exempelvis via en bank, advokat- eller begravningsbyrå. Juristen ger vägledning och stöd så att personens vilja är tydligt skriven i testamentet och hjälper till att undvika att testamentet innehåller oklarheter som gör att testamentet kan förklaras ogiltigt. 

  Act Svenska kyrkan annonserar i utvalda media för att sprida information om testamentsgåvor och möjligheten att testamentera till oss. Använd gärna annonserna som du hittar längre ner på sidan i er församlingstidning och där det passar.

  Uppge juridiskt namn och organisationsnummer

  Den som vill ge en gåva till Act Svenska kyrkan i sitt testamente behöver veta vårt juridiska namn och organisationsnummer. För att skriva in Act Svenska kyrkan som förmånstagare i ett testamente ska följande uppges: 

  Trossamfundet Svenska kyrkan, 252002-6135, till förmån för Act Svenska kyrkan.  ​

  På vår webbplats har vi samlat information om hur man kan skriver testamente till Act Svenska kyrkan och svar på vanliga frågor.

  Läs testamentsfoldern

  Det finns en folder som riktar sig till personer som är intresserade av att skriva testamente till Act Svenska kyrkan. Foldern innehåller information om viktiga saker att tänka på när man ska formulera ett testamente. Läs gärna informationen om du någon gång kommer i kontakt med dessa frågor. Klicka på symbolen ”fullscreen” för att se den i större format.

   

  Beställ foldern

  Fyll i formuläret så skickar vi foldern med posten. 

  Ett informationsmaterial för församlingar och pastorat tas fram. Materialet beräknas vara klart i början på 2021 och ska kunna beställas i webbshoppen. Materialet är tänkta att kunna läggas på t ex bokbord och på andra platser i lokalerna.

  Kontakta våra handläggare

  Om du har frågor om att skriva testamente till Act Svenska kyrkan eller vill veta mer om vårt arbete är du varmt välkommen att kontakta oss.

  Annonser för tryck

  Att tänka på inför annonsering:

  Annonserna finns i fyra varianter: 

  • för bestruket papper med skärmärken.
  • för obestruket papper (dagspress) med skärmärken.
  • för bestruket papper utan skärmärken.
  • för obestruket papper (dagspress) utan skärmärken.

  Annonserna finns även i 15 olika storlekar/utföranden.

  Visa annonsalternativ för tryck

  Länka till sidorna om testamente på er webbplats

  Om ni använder Content Studio finns det färdiga kampanjer/banners att infoga på er webbplats. Lathund för att infoga kampanj.

  Det finns även en färdig fristående puff till sidorna om testamenten. Ni hittar den under webbplatsen "gemensamt material att dela". Här kan ni läsa mer om gemensamt material att dela

   

  Banners att ladda ner för er som inte har CS

  Ni som inte har Svenska kyrkans gemensamma webbverktyg kan ladda ned banners för testamenten. Då får ni lägga in passande format manuellt och länka den till rätt webbsida.​​

  ​Länka bannern till: svenskakyrkan.se/act/testamente

  Mer material

  I Svenska kyrkans gemensamma bildarkiv IKON finns bilder på testamentsmaterialet som kan användas för kommunikation om testamentsgåvor till Act Svenska kyrkan:

  • 1136834, Josefin Casteryd
  • 1136837, Josefin Casteryd
  • 1136838, Josefin Casteryd
  • 1136840, Josefin Casteryd

   

  För mer information om Act Svenska kyrkan grafiska profil och för att beställa identitetstypsnitt besök intranätsidan om Act Svenska kyrkans grafiska profil.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Jonna Stockman, Internationella avdelningen
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2021-08-16
  X
  Dokumentid: 1516195- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464