Testamente till Act Svenska kyrkan

Foto: Josefin Casteryd

En testamentsgåva är en gåva för framtiden. Genom att inkludera en gåva till Act Svenska kyrkan i testamentet kan arvet rädda liv och skapa trygghet för de som lever under förtryck och utsatthet.

Att skriva ett testamente är att tala om hur man vill att de efterlämnade tillgångarna ska användas. Testamentet är en försäkring om att de tillgångar som en person lämnar efter sig fördelas i enlighet med dennes vilja.

När en person vill skriva ett testamente rekommenderar vi att denne rådgör med en sakkunnig jurist eller advokat, exempelvis via en bank, advokat- eller begravningsbyrå. Juristen ger vägledning och stöd så att personens vilja är tydligt skriven i testamentet och hjälper till att undvika att testamentet innehåller oklarheter som gör att testamentet kan förklaras ogiltigt.

Med start i slutet av november 2020 kommer Act Svenska kyrkan att annonsera i Kyrkans tidning och andra utvalda media för att sprida information om testamentsgåvor och möjligheten att testamentera till oss. Längre ner på den här sidan kommer det att finnas annonser att använda i församlingstidningar under december månad 2020.

Uppge juridiskt namn och organisationsnummer

Den som vill ge en gåva till Act Svenska kyrkan i sitt testamente behöver veta vårt juridiska namn och organisationsnummer. För att skriva in Act Svenska kyrkan som förmånstagare i ett testamente ska följande uppges:

Trossamfundet Svenska kyrkan, 252002-6135, till förmån för Act Svenska kyrkan.  ​

På vår webbplats har vi samlat information om hur man kan skriver testamente till Act Svenska kyrkan och svar på vanliga frågor.

Läs testamentsfoldern

Det finns en folder som riktar sig till personer som är intresserade av att skriva testamente till Act Svenska kyrkan. Foldern innehåller information om viktiga saker att tänka på när man ska formulera ett testamente. Läs gärna informationen om du någon gång kommer i kontakt med dessa frågor. Klicka på symbolen ”fullscreen” för att se den i större format.

Beställ foldern

Fyll i formuläret så skickar vi foldern med posten.

Ett informationsmaterial för församlingar och pastorat tas fram. Materialet beräknas vara klart i början på 2021 och ska kunna beställas i webbshoppen. Materialet är tänkta att kunna läggas på t ex bokbord och på andra platser i lokalerna.

Kontakta våra handläggare

Om du har frågor om att skriva testamente till Act Svenska kyrkan eller vill veta mer om vårt arbete är du varmt välkommen att kontakta oss.

Annonser för tryck

Att tänka på inför annonsering:

Annonserna finns i fyra varianter:

• för bestruket papper med skärmärken.
    • för obestruket papper (dagspress) med skärmärken.
    • för bestruket papper utan skärmärken.
    • för obestruket papper (dagspress) utan skärmärken.

Annonserna finns även i 15 olika storlekar/utföranden.

Visa annonsalternativ för tryck

Länka till sidorna om testamente på er webbplats

Om ni använder Content Studio finns det färdiga kampanjer/banners att infoga på er webbplats. Lathund för att infoga kampanj.

Det finns även en färdig fristående puff till sidorna om testamenten. Ni hittar den under webbplatsen "gemensamt material att dela". Här kan ni läsa mer om gemensamt material att dela

Banners att ladda ner för er som inte har CS

Ni som inte har Svenska kyrkans gemensamma webbverktyg kan ladda ned banners för testamenten. Då får ni lägga in passande format manuellt och länka den till rätt webbsida.​​

​Länka bannern till: svenskakyrkan.se/act/testamente

Mer material

I Svenska kyrkans gemensamma bildarkiv IKON finns bilder på testamentsmaterialet som kan användas för kommunikation om testamentsgåvor till Act Svenska kyrkan:

• 1136834, Josefin Casteryd
    • 1136837, Josefin Casteryd
    • 1136838, Josefin Casteryd
    • 1136840, Josefin Casteryd

För mer information om Act Svenska kyrkan grafiska profil och för att beställa identitetstypsnitt besök intranätsidan om Act Svenska kyrkans grafiska profil.

Sara Leijon, Internationella avdelningen
    2021-03-25