Kollekt

Kollekt kan tas upp vid alla samlingar, gudstjänster, dop, vigselakter, event och konserter. Använd tillfället till att berätta om hur stor skillnad kollektgåvorna till Act Svenska kyrkan gör!

Kollekter julinsamlingen 2019

Skapad: 2019-11-06 15:21:00

Förslag på kollektvädjan julinsamlingen 2019

Det är jul och julens ljus strålar över världen.

Ljusets symbolik är stark. Vi har fått i uppdrag att följa Jesus och att vara världens ljus. Att lysa och visa vägen är en uppgift att ta på stort allvar. När mörka krafter skadar flickor, ska vi tända hoppets ljus.

Miljontals flickor i världen utsätts för hot, våld och övergrepp – just för att de är flickor. Varje dag blir 30 000 flickor bortgifta och 10 000 flickor könsstympade. Flickor behandlas som handelsvaror och nekas rätten att bestämma över sina egna liv.

Vi kan aldrig acceptera att fattigdom och normer kränker flickor och ger dem sämre möjligheter i livet. Vi lever alla under samma himmel. Vi kämpar tillsammans med våra systrar och bröder i Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern, för att stötta flickor i kampen för lika värde och rättigheter. Kyrkor och religiösa ledare har en nyckelroll för att förhindra barnäktenskap och sätta stopp för könsstympning.

Kollekten idag går till Act Svenska kyrkans julinsamling – För alla flickors rätt till ett värdigt liv!

Förslag på kollektvädjan vid rikskollekt första advent 1 december

Förslag på kollektvädjan vid rikskollekt 22 december

Förslag på kollektvädjan vid rikskollekt 29 december

Förslag på kollektvädjan vid rikskollekt 6 januari 2020 (avslut julinsamlingen)

Inspirationsmaterial för gudstjänst och andakt under julinsamlingen

Kollektvädjan Kritiskt läge i nordöstra Syrien

Skapad: 2019-10-18 13:48:00

Kollekt till Act Svenska kyrkans katastrofinsatser
    Krisläge i nordöstra Syrien
    Märk kollekten ”Katastrofinsatser” i Kollekt- och betalsystemet KOB.

Syrien har återigen drabbats av nya konflikter. Turkiets pågående invasion av landets nordöstra delar har lett till att hundratusentals människor snabbt tvingats fly från dessa områden. Män, kvinnor och barn är i akut behov av skydd, mat och tak över huvudet.

Act Svenska kyrkan stödjer katastrofinsatser i Syrien, i den mån säkerhetsläget tillåter. Vi ställer även om våra nuvarande insatser för syriska flyktingar i omkringliggande länder, dit många människor flytt. Mer resurser krävs, för att svara upp mot de enorma behoven av humanitärt stöd.

Konflikten i Syrien har inneburit år av lidanden och ofattbara förluster. Över sex miljoner människor är på flykt inom Syriens gränser. Sju miljoner har flytt landet varav fem miljoner befinner sig i omkringliggande länder. Uppskattningsvis har närmare 500 000 civila fått sätta livet till.

Kollekten idag går till Act Svenska kyrkans katastrofinsatser - för varje människas rätt till ett värdigt liv.

Tack!

Ladda hem kollektvädjan som pdf

Förslag på kollektvädjan vid kollekt till Act Svenska kyrkan

Skapad: 2018-09-05 09:04:00

Guds kärlek utmanar var och en av oss att ta ansvar för varandra och bidra till ett samhälle där alla människor kan leva ett tryggt och värdigt liv. För något har blivit fel när:

- Vart fjärde barn i världen lider av kronisk undernäring
    - Var tredje kvinna i världen är utsatt för våld
    - Över 68 miljoner människor har tvingats fly från sina hem.

Det här måste vi som medmänniskor förändra!

Act Svenska kyrkan är en erkänd aktör inom humanitärt arbete och internationellt utvecklingsarbete. Tillsammans med systerkyrkor och partner i utsatta delar av världen skapar vi förändring för människor.

- Vi ger fler män och kvinnor utbildning och försörjning, så att fler barn får näringsrik mat och utvecklande skolgång.
    - Vi ger fler människor kännedom om sina rättigheter, så att de kan organisera sig och stå upp mot förtryckande maktstrukturer.
    - Vi ger fler människor möjlighet att mötas i försonande sammanhang, så att Guds fred kan råda.

Din kollekt idag behövs i kampen för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Tack!

Klicka här för att ladda hem pdf med denna kollektvädjan

Förslag på kollektvädjan vid kollekt till katastrofinsatser

Skapad: 2019-11-22 10:55:00

Krig, svält, naturkatastrofer.

Idag är över 135 miljoner människor i världen i akut behov av humanitärt stöd. Bakom varje siffra finns en människa som kämpar för sitt liv.

Act Svenska kyrkan samarbetar med lokala krafter runtom i världen som finns på plats både före, under och efter en katastrof. Därför kan vi ge både akut och långsiktigt stöd till dem som drabbas. Våra insatser når människor oavsett deras politiska, religiösa eller etniska tillhörighet. Vi lever alla under samma himmel och har samma rätt till ett värdigt liv.

Din gåva idag stödjer människor att själva orka bygga upp sina liv igen.
    Tack!

Klicka här för att ladda hem denna kollektvädjan som pdf

Förslag på förbön i samband med kollekt​:

Ärkekbiskopens bön för Act Svenska kyrkan

Det finns årligen 13 fastslagna rikskollekter till Act Svenska kyrkan.

Kontakta Givarservice!

Skapad: 2015-01-29 10:57:00
    Daniel Söderberg, Maria Wiborgh, Josefin Casteryd

Foto: Magnus Aronson

Daniel, Maria och Josefine hjälper dig om du har frågor om gåvor och insamling.

E-post: givarservice@svenskakyrkan.se

Telefon: 010-1819300

Vanliga frågor och svar om att ge en gåva

Susanna Olivin, Internationella avdelningen