Sommarkommunikation

Act Svenska kyrkan lyfter under maj till augusti coronapandemins konsekvenser bland människor som redan lever i utsatta situationer. Tillsammans sprider vi hopp!

Coronapandemin har tvingat miljontals människor till ett liv i extrem fattigdom och hunger. Tillsammans med systerkyrkor och samarbetsorganisationer över hela världen, stödjer Act Svenska kyrkan människor att resa sig starkare ur katastrofen.

Act Svenska kyrkans samarbetspartner har bett om våra böner och vårt stöd när de, precis som vi, ställer om sin livsviktiga verksamhet. Samtidigt minskar insamlade medel när kollekter och insamlingsaktiviteter blivit inställda. Nu kraftsamlar vi för att kunna möta de ökade behoven. Din insats behövs!

10 tips på hur du kan göra skillnad

1) Sätt upp affischer

Affischen finns i flera format. Ladda hem, skriv ut och sätt upp:

2) Annonsera i församlingsblad, lokaltidningar och webbplatser

Det finns 20 färdiga annonsformat för tryck, ladda hem de som passar för ditt behov.

I webbverktyget (cs) finns en färdig banner/kampanj att infoga på era webbsidor.

Har ni inte CS går det bra att ladda ner de tre formaten. Glöm då inte att länka bilden till rätt sida.
    svenskakyrkan.se/act

3) Publicera en artikel om vad Act Svenska kyrkan gör

Foto: Kat Palasi/Ikon

Ladda hem bilden med flickorna från Filippinerna.

Ange fotograf Kat Palasi

Här finns artiklar till församlingsblad i form av ett reportage från Filippinerna, faktaruta om Act Svenska kyrkans arbete under coronapandemin samt prisexempel om vad en gåva kan räcka till.

4) Visa Act Svenska kyrkans 30-sekundersfilm

I samband med digitala gudstjänster och event kan det passa väldigt fint att visa Act Svenska kyrkans filmklipp om situationen i coronapandemins spår.

Här finns filmen att ladda hem från Vimeo.

5) Lyft Act Svenska kyrkan i gudstjänsten

Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Glöm inte att ta upp kollekt även vid digitala gudstjänster.

Act Svenska kyrkan har tagit fram förslag på kollektvädjan, predikoingångar, böner och psalmer inför sommaren 2021.

Gå till sidan med
    kollektvädjan och inspirationsmaterial för gudstjänst och andakt.

6) Dela inlägg på sociala medier

Följ Act Svenska kyrkan på Facebook och Instagram, så att du kan dela vidare berättelser.

Om du är redaktör för församlingssidor, finns mer information om sociala medier.

8) Dela ut pysselhäften till barnfamiljer

När vanliga sommaraktiviteter ställs in, passar det fint att skicka hem ett pysselhäfte till barnfamiljerna. Lägg gärna med en uppmaning till föräldrarna om att stötta med en gåva.

Beställ hem pysselhäften via webbshopen.

9) Uppmana till #Kaffemedhopp

Fika och swisha/skänk valfritt belopp till Act Svenska kyrkan, ta en bild och lägg upp på sociala medier, skriv #kaffemedhopp. Utmana sedan ditt fikasällskap att göra detsamma.

Läs mer om #Kaffemedhopp

10) Fler aktivitetstips i Idébanken och i inspirationsgrupp

Foto: Jo Szczepanska /Unsplash

Vissa insamlingsaktiviteter är möjliga att genomföra, trots restriktioner. Kanske hittar ni ännu mer inspiration i Idébanken.

Inspireras av andra och gå med i Facebook gruppen Act Svenska kyrkan - idéer och inspiration.

Susanna Olivin, Internationella avdelningen
    2021-09-07