Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Sommarkommunikation

  Act Svenska kyrkan arbetar tillsammans med partner över hela världen för att ge utsatta människor tillgång till hygienartiklar, matpaket, skyddsutrustning och information om hur coronavirusets spridning kan begränsas.

  Act Svenska kyrkan arbetar tillsammans med partner över hela världen för att ge utsatta människor tillgång till hygienartiklar, matpaket, skyddsutrustning och information om hur coronavirusets spridning kan begränsas. Foto: Paul Jeffrey/IKON

  Act Svenska kyrkan lyfter under maj till augusti coronavirusets konsekvenser bland människor som redan lever i utsatta situationer. Tillsammans sprider vi hopp!

   

  Vi lever alla under samma himmel

  Coronaviruset gör inga undantag. För miljontals människor i världen kan livet inte bara stanna upp och vänta på bättre tider. 135 miljoner människor lever redan i akut behov av humanitärt stöd och i och med coronaviruset försvåras en redan omöjlig situation för många fler.  Särskilt kvinnor och barn drabbas av våld, förlorade försörjningsmöjligheter och osäkerhet. 

  Tillsammans med systerkyrkor och lokala krafter står vi upp för mänskliga rättigheter och genomför livsavgörande diakonala insatser bland människor som lever i utsatta situationer. Det stöd vi ger är helt avgörande i en tid av kris. Nu mer än någonsin ser vi verkligen att vi alla lever under samma himmel. 

  Du behövs

  Våra systerkyrkor och partner har bett om våra böner och vårt stöd när de, som vi ,ställer om sin livsviktiga verksamhet. Samtidigt ser vi en minskning i insamlade medel under fasteaktionen när insamlingsaktiviteter blivit inställda. Nu kraftsamlar vi för att kunna möta de ökade behoven. Du behövs i detta, mer än någonsin! 

  Använd materialet på den här sidan för att sprida information om vad vi kan göra tillsammans. Dela bilder, artiklar och information på sociala medier och planera in digitala träffar för insamling. Följ Act Svenska kyrkan på facebook och instagram för att få tillgång till de senaste nyheterna och håll koll här på intranätet. 

   

  Material för insamling

   

  Ni hittar många  gripande berättelser på vår blogg om hur coronakrisen påverkar våra partner runt om i världen och hur behoven av stöd ser ut. Använd gärna dessa texter som inspiration och information till egna publikationer. 

  Klicka dig vidare till "kaffe med hopp"-sidan här under för affischer, skyltar och aktivitetstips för att ordna en egen Kaffe med hopp till förmån för Act Svenska kyrkan. 

  Det finns också en sida på externwebben som lyfter vad Act Svenska kyrkan gör med anledning av coronapandemin

  Foto: Marcus Beckford /True North Production

  Skapad:2020-05-20 10:24:00

  Bjud in till Kaffe med hopp! ”Träffas” på distans över en kopp kaffe och unna er en bulle! Uppmana alla som deltar att swisha en gåva till Act Svenska kyrkan. Be dem sedan bjuda in en vän eller farmor till en Kaffe med hopp och spird uppmaningen vidare. Varje gåva gör skillnad!

  Läs mer om Kaffe med hopp

   

   

   

   

   

   

  Bön och kollekt

  Skapad: 2020-05-06 18:01:00

  På vår kollektsida finns särskilda böner och kollektvädjan som lyfter vårt uppdrag i coronakrisens tid. Glöm inte att ni kan ta upp kollekt även vid digitala gudstjänster. 

   

   

   

   

   

  Redaktör
  Cecilia Hage, Internationella avdelningen
  Innehållsansvarig
  Anneli Ekström, Internationella avdelningen
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2020-08-24
  X
  Dokumentid: 1491846- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464