Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Om oss

  Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt och proaktivt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt i katastrofer. Vårt uppdrag går ut på att kämpa för alla människors rätt till ett värdigt liv. Tillsammans gör vi skillnad.

  Alla människor hör ihop. Vi lever under samma himmel och har samma rättigheter. Men en livsbejakande tro sätter vi människors lika värde och rättigheter i centrum. Tillsammans för vi en kamp för liv. 

  Bakom varje siffra finns en människa

  Just nu är 135 miljoner människor i akut behov av humanitärt stöd. Bakom varje siffra finns en människa som fått sin trygghet sönderslagen av krig, svält eller naturkatastrofer. Hårdast drabbas den som från början har minst resurser eller saknar skyddsnät. Act Svenska kyrkan samarbetar med organisationer som finns på plats före, under och efter en katastrof. I dessa situationer jobbar vi alltid tillsammans med dem som har utsatts för det otänkbara. Delaktighet är centralt för att känna trygghet och tillförsikt i en svår situation. Det humanitära arbetet utgår ifrån människors egen kraft att bygga en ny vardag.  

  Att vara kyrka är en styrka

  Act Svenska kyrkan är en del av ACT-alliansen, en global rörelse där vi är med och förändrar förtryckande strukturer för att uppnå ökad jämställdhet. Tron är viktig för våra liv och värderingar och påverkar synen på kvinnors och mäns roll i samhället. Därför har vi tillsammans med andra kyrkor en unik möjlighet att driva frågor för jämställdhet och mänskliga rättigheter. Act Svenska kyrkan har en stark lokal närvaro där vi driver angelägna frågor gentemot beslutsfattare och makthavare på nationell och global nivå.

  Låga kostnader för insamling och administration

  Till skillnad från många andra samlar Act Svenska kyrkan inte in kläder och andra varor för att skicka till olika platser. Vi vill stödja och uppmuntra den lokala produktionen, som ger arbete och inkomst till många människor.

  Act Svenska kyrkan är en insamlande och trosbaserad utvecklingsaktör som till största delen finansieras av insamlade medel och externa bidrag från Sida, EU och Radiohjälpen. 

  Act Svenska kyrkan kontrolleras av Svensk insamlingskontroll, vilket garanterar att pengarna används på rätt sätt. Av alla medel går 80 % till verksamheten och 20 % går till administration och insamling. På externwebben kan du läsa mer om hur gåvorna hanteras och kontrolleras.

   

  Läs mer om vårt arbete på externwebben

  externwebben finns fakta om prioriterade arbetsområden, katastrofinsatser, påverkansarbete, engagemang och insamling. 

   

   

  Kontakta Givarservice!

  Skapad: 2015-01-29 10:57:00
  Josefine Casteryd, Maria Wiborgh, Ninnie Abrahamsson

  Foto: Magnus Aronson/IKON

  Josefin, Maria och Ninni hjälper dig om du har frågor om gåvor, insamling och engagemang.

  E-post: givarservice@svenskakyrkan.se

  Telefon: 010-181 93 00

  Vanliga frågor och svar om att ge en gåva

   

   

  Redaktör
  Anneli Ekström, Internationella avdelningen
  Innehållsansvarig
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2020-01-22
  X
  Dokumentid: 29639- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464