Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Berätta om Act Svenska kyrkan

  Act Svenska kyrkan kämpar för varje människas rätt till ett värdigt liv. Tillsammans gör vi arbetet möjligt. Var med och berätta om Act Svenska kyrkan!.

   

  Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Men tyvärr ser verkligheten inte ut så. Just nu är 135 miljoner människor i akut behov av humanitärt stöd. Bakom varje siffra finns en människa.​

  Act Svenska kyrkan är tro genom handling. Vi arbetar långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor. Och bärs av visionen om en växande folkrörelse. I Sverige finns vi med tusentals engagerade runt om i församlingar och stift. Globalt har vi ett antal utsända medarbetare och samarbeten med lokala kyrkor och gräsrotsrörelser.

  - Vår uppgift är att bygga ihop samhällen – i en tid av polarisering – och vi har kraft att mobilisera för att lyckas, säger Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan.

  Söndagen 5 maj bytte vårt internationella arbete namn. Det som började med Svenska kyrkans mission i slutet av 1800-talet och Lutherhjälpen efter andra världskriget blir nu Act Svenska kyrkan. 

  Namnbytet är en del av en större satsning för att öka kännedomen om Svenska kyrkans internationella arbete.

  -  Under de kommande åren behöver vi arbeta intensivt för att det viktiga arbete som vi gör ska bli mer känt. Det behövs för att öka engagemanget och insamlingen, så att vi kan fortsätta att  försvara människors värdighet och rättigheter runt om i världen, säger Erik Lysén.​​

   

  Vad händer nu?

  Vi kommer att synas: Den 17e maj rullade en stor satsning igång för att lyfta Act Svenska kyrkan genom reklam i tv, print och sociala medier. 

  Webben och sociala medier har fått nytt utseende:​  Ny webbadress är svenskakyrkan.se/act. Länka gärna till den på din lokala webbplats. Gemensamma puffar och banners finns nu klara.

   

  Det här kan du göra lokalt! 

  Var med och lyft Act Svenska kyrkan: På den här sidan kommer det att fyllas på med förslag på aktiviteter som kan göras lokalt för engagemang och insamling. Ytterligare material i form av reklamfilm, artiklar och bilder kommer i slutet av april/början av maj. Namnbytet 5 maj är endast startpunkten på en spännande resa. Tillsammans kan vi göra skillnad. 

  Se vår film för engagerade om Act Svenska kyrkan!

  Visa gärna vår inspirationsfilm i din församling den 5 maj. 

    

  Hämta print-material, bilder och logga:

   

   

   

    

   

  Fler bilder finns i Ikon 

  Folder, affischer mm finns att beställa från webbshoppen.

  I mallverktyget kan du göra egna affischer, roll-ups mm med hjälp av mallar. 

  Hämta rörligt material!

  Vimeo samlar vi våra filmer. Här finns nu filmer att dela i sociala medier med anledning av namnbytet. Framöver kommer de filmer som ska gå i tv mm från och med senare delen av maj. 

   

   

   

   

  Sociala medier
  Tips aktiviteter och insamling
  Annonser och banners

   

  Beställ från webbshopen

  Skapad: 2019-03-26 21:49:00

  För att beställa från webbshopen är det mycket viktigt att du som församling, anställd, förtroendevald eller inom kyrkokansliet redan är inloggad på Svenska kyrkans intranät när du besöker webbshoppen. Detta för att se allt tillgängligt material men också för att kunna handla via faktura. Välj internationellt material när du kommer in.

  Besök webbshopen

  Vid frågor

  Maila till Givarservice, eller ring dem på telefonnummer 018-16 96 00​​

   Här finns frågor och svar​ om namnbytet

  Redaktör och innehållsansvarig
  Anneli Ekström, Kyrkokansliet i Uppsala
  Uppdaterad
  2019-07-03
  X
  Dokumentid: 1436991- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464