Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Fotboll för rättvisa

  Gör en insamlingsaktivitet som kopplar till fotboll och dela ut flygblad om hur Act Svenska kyrkan arbetar för barn och unga genom fotboll i flyktingläger.

  En av Act Svenska kyrkans korta filmer som går på TV och andra digitala kanaler, visar en pojke som hittar en fotboll bland sopor. Berättelsen om fotbollen kompletterar det övergripande budskapet ”För alla människors rätt till ett värdigt liv”. Fotbollen är ett bra exempel på hur Act Svenska kyrkan arbetar för att barn i flyktingläger eller utsatta bostadsområden ska få glädje, gemenskap och hopp. Genom organiserad fritid på säkra platser med utbildad personal får barnen lära sig samarbeta oberoende av vilken nationalitet, religion eller annan grupp de tillhör. Fotbollen bygger hopp, fred och jämställdhet.

  En aktivitet i samband med insamling skapar intresse både för den som deltar och den som tittar på. Aktiviteten kan göra det lättare att börja samtala och be om en gåva. Förslagsvis kan aktiviteten handla om att försöka skjuta mål på församlingens präst eller skjuta/kasta fotbollen och träffa något. Ta en deltagaravgift som insamling och erbjud små vinster, t ex godis eller pins. Dela ut flygblad med bild på pojken från filmen och informera om att vårt arbete med fotboll för barn och unga i exempelvis flyktingläger bidrar till hopp, fred och jämställdhet. Lycka till!

   

   

  Redaktör
  Susanna Olivin, Internationella avdelningen
  Innehållsansvarig
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2021-03-19
  X
  Dokumentid: 1439549- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464