Resultat och strategi

Act Svenska kyrkan har genomfört långsiktigt utvecklingsarbete (blått) i 24 länder och katastrofinsatser (gult) i lika många länder under 2021.

Här finns resultat från senaste insamlingskampanjen, länk till återkoppling från föregående år, information om att följa församlingens insamling via KOB samt Act Svenska kyrkan årsberättelse.

Fantastiskt arbete runtom i världen

Act Svenska kyrkan genomför årligen ca 300 projekt i ett 40-tal länder.
    I Act Svenska kyrkans blogg finns alltid aktuella berättelser om verksamheten, bland annat flera bloggar med återkoppling från föregående år.

I kartan över insatser 2021 presenteras var i världen arbetet genomförts.

Tack till församlingarna

Under 2021 har församlingar, pastorat och stift bidragit med 56 miljoner kronor till Act Svenska kyrkan via insamlingsaktiviteter, kollekt och anslag.

I januari/februari skickar Act Svenska kyrkan årligen ett mejl med tack till alla församlingar. Där återrapporteras den totala summan av insamlingsaktiviteter, kollekter och anslag som församlingen bidragit med till Act Svenska kyrkan under föregående år.​

Det kommer även ett tackbrev via posten till alla församlingar/pastorat. Där finns en affisch med karta och exempel på de insatser som Act Svenska kyrkan genomfört föregående år. Det finns också en tackfolder, som även skickas till alla registrerade givare. Förhoppningen är att tacket för föregående år och kartan på genomförda insatser når alla de ombud och frivilliga, anställda och förtroendevalda, som bidragit till Act Svenska kyrkans viktiga arbete.

Följ församlingens insamlingsresultat i KOB

Församlingar och pastorat ska registrera insamling, kollekter och församlingsanslag till Act Svenska kyrkan i Kollekt- och betalsystemet KOB.

Den som ansvarar för er registrering i KOB, kan ta ut aktuella siffror på hur mycket ni i ert sammanhang bidragit till via anslag, kollekter och insamling. I KOB kan ni själva välja mottagare Act Svenska kyrkan samt datumintervall och typer av aktiviteter, för att kunna följa era egna resultat.

Behöver ni hjälp kan ni kontakta Givarservice på 010-181 93 00

Årsberättelse

Varje sommar färdigställs Act Svenska kyrkans årsrapport för föregående år, med resultat och viktiga slutsatser från arbetet. Rapporten skickas ut till församlingar i augusti/september och finns då även att beställa via webbshoppen.

Beställ årsberättelsen i Webbshopen

Beställ årsberättelsen i Webbshopen Foto: Deborah Rossouw /Ikon