Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Filmer om Act Svenska kyrkan

  Det finns många bra filmer som du kan använda för att berätta om Act Svenska kyrkans arbete.

  Act Svenska kyrkans intranät finns nu på Kornet

  Skapad:2022-10-18 07:00:00

  Den 18 oktober 2022 flyttade Act Svenska kyrkan över till Kornet, Svenska kyrkans nya intranätslösning. Det innebär att dessa sidor inte längre uppdateras. Följ ämnet Act Svenska kyrkan för att inte missa nyheter, inspiration och kampanjinformation. 

  För att komma åt Kornet behöver du ha en mejladress från Svenska kyrkan. Utbildnings-, kampanj- och inspirationsmaterialet finns samlat i en materialbank på Act Svenska kyrkans webbplats och är åtkomligt för alla. 

  Visa filmerna vid informationskvällar eller under kyrkkaffet. Det finns även filmer speciellt framtagna för att delas och visas i sociala medier. 

  Reklamfilm - Act Svenska kyrkan

  Flera olika reklamfilmer har tagits fram som bland annat har visats och visas under hela året på TV4. Detta är en ihopklippning av dessa filmer. 

  Pandemin har slagit hårt över hela världen

   

  I webbinariet berättar Act Svenska kyrkans regionala representanter i Indien, Zimbabwe, Israel och Palestina om hur coronapandemin har påverkat arbetet för de organisationer och kyrkor som vi samarbetar med. I många delar av världen är det kyrkor och andra lokala organisationer som driver eller ansvarar för humanitära insatser, skolor och sjukhus.​

  En introduktion till Act Svenska kyrkan

   

   

  I denna film får du en grundläggande kunskap om vad Act Svenska kyrkan är, hur vi jobbar i våra projekt och hur vi organiserar vårt engagemang i Sverige. Filmen kan med fördel användas som komplement till de föredrag som brukar hållas på upptaktsdagar, församlingsdagar och liknande träffar.​

   

  En inspirationsfilm från Act Svenska kyrkan

   

   

  Alla människor hör ihop. Vi lever under samma himmel och har samma rättigheter. Men världen är fortfarande orättvis. Med en livsbejakande tro sätter vi människors lika värde och rättigheter i centrum. Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och engagerade för vi en kamp för liv. ​Tillsammans gör vi skillnad. 

   

  Missions konferens 2020

   

   

  Vi hälsar dig varmt välkommen till den här varianten av "Missionskonferens 2020" och hoppas att innehållet skall ge både fördjupning och inspiration till fortsatt engagemang för vårt livsviktiga arbete. Konferensen innehåller fyra olika delar. 

  • Panelsamtal om vad det innebär att vara en relevant kyrka idag. Deltagare Erik Lysén (chef Act Svenska kyrkan), Kristin Molander (Kyrkoherde, Danderyd församling) och Anna Hjälm (programansvarig ”En värld av grannar”). Moderator är Nicklas Fahlgren (inspiratör Act Svenska kyrkan). 
  • Jonas Jonson som sätter in missionen i sitt sammanhang och drar lärdomar av den rika missionshistorien som vi får vara en del av idag.
  • Sven-Erik Fjellström reflekterar i tre delar kring att som kyrka vara kritiskt engagerad, praktiskt delaktig och profetisk i sin samtid.
  • I en serie av tre bibelreflektioner tar Adriana Gastellu Camp oss med på en spännande resa kring vår roll som kyrka idag. 

  Missionskonferens 2020 består av tio filmer med en total speltid av cirka två timmar. Ni hittar hela missionskonferensen på externwebben eller för nedladdning hos Vimeo.

   

  En introduktion till ACT Alliansen

  Act Svenska kyrkan är medlem i ACT-alliansen, ett nätverk av kyrkor och gräsrotsrörelser världen över. Det innebär att vi kan agera snabbt om katastrofen är ett faktum och att vi har en stark gemensam påverkansröst. ACT står här för Action by Churches Together, och betyder kyrkor tillsammans i handling.

   

  Fler filmer

  Redaktör och innehållsansvarig
  Anneli Ekström, Internationella avdelningen
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2022-10-12
  X
  Dokumentid: 1533976- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464