Material och aktiviteter för barn och unga

Här hittar ni förslag på aktiviteter att göra tillsammans med barn och unga.

Mötet med barn och unga är en av kyrkans viktigaste och mest angelägna uppgifter. Här finns inspiration och material för dig som är ung eller arbetar med barn och unga.

Konfirmandmaterial om Act Svenska kyrkans arbete för en rättvisvärld

Detta material är tänkt att visa hur Svenska kyrkan arbetar med internationella rättvisefrågor genom Act Svenska kyrkan och hur konfirmander kan vara med och förändra världen.

Genom olika övningar får gruppen tänka kring frågor om rättvisa och orättvisa, rik och fattig, olika möjligheter att förändra sitt liv och det egna ansvaret i hur världen ser ut.

Övningarna innehåller en del fakta, men bygger i första hand på att konfirmanderna själva tänker kring vad de redan vet och tycker. Koppla gärna materialet till aktuell insamlingskampanj.

Pysselhäfte till barnen

Liten bok med pyssel och texter om barns rättigheter, barnkonventionen och Act Svenska kyrkan. Att använda i barngrupper eller dela ut till barn. Passar ålder 6-9 år.

(du måste vara inloggad på intranätet för att kunna beställa)

Naturbingo - Vandra för klimatet

När du vandrar för klimatet så gör du en vandring där du uppmärksammar allt fint som finns i naturen lite extra och kanske funderar på hur du kan hjälpa till att se till att allt det fina finns kvar i framtiden. Till exempel genom att inte skräpa ner?

I detta naturbingo får du tips på saker att kika efter nästa gång du är ute i naturen.

Hur många av sakerna får du syn på? I mitten kan du rita något du själv upptäckte på din vandring. Lycka till!

Ageravolontärerna är ett exempel på våra svenska changemakers

Ageravolontärerna är ett exempel på våra svenska changemakers Foto: Josefin Casteryd

Skapad:2017-09-27 12:38:00

Ageravolontärerna är ett samarbete mellan Act Svenska kyrkan och Svenska Kyrkans Unga. De är unga engagerade som gärna berättar om sitt och andras arbete.

Läs mer om Ageravolontärer

Helena Frankson, Internationella avdelningen