Material för aktiviteter och gudstjänst

Här hittar du material till aktiviteter under klimatkampanjen. Det kan användas vid t.ex. pilgrimsvandringar för klimatet. Här finns också material att använda i gudstjänst med koppling till Act Svenska kyrkans arbete för klimaträttvisa.

Digitalt workshopmaterial om klimaträttvisa

Det här materialet låter dig tillsammans med andra, samtala om och få kunskap genom praktisk information om klimatförändringarna och vad klimaträttvisa innebär.

Genom olika övningar och reflektioner får du fundera på vad vi som kyrkan kan göra och tillsammans och utforska frågan: vilka är de bästa förutsättningarna för att människor ska ha möjlighet att förändra sina liv?

Materialet är också tänkt att bidra med kraft och inspiration för att tillsammans få med fler att engagera sig för Act Svenska kyrkans arbete.

Material för olika typer av vandringar

Tipspromenad för klimaträttvisa

Tipspromenaden består av 10 tipsfrågor (likt Fastekampanjens "Livsloppet").
    Ta gärna upp en frivillig gåva till Act Svenska kyrkan som deltagaravgift, och sprid den namninsamling som finns för klimaträttvisa.

Naturbingo - vandra för klimatet​

Ett naturbingo där barnen får möjlighet att uppmärksamma omgivningen och fundera över vad de kan göra för att allt det fina ska finnas kvar i framtiden.

Material till gudstjänst

Anna-Lena Arreborn, Internationella avdelningen