Artiklar och bilder

Kampanjen om klimaträttvisa inför COP26 bygger till stor del på att Act Svenska kyrkan sprider berättelser om det akuta nödläget.

Många av de partner och rättighetsbärare vi arbetar tillsammans med är vittnen till de klimatförändringar som drabbar människor nu, idag. Sprid gärna material i församlingsblad och andra kanaler. Lyft berättelser i gudstjänst och möten. Visa på den globala sidan av kyrkans engagemang för klimatet.

Haiti

Jordbävningar, orkaner och perioder av torka. Haiti är ett land som ofta har drabbats hårt av naturens krafter.

Genom partner på plats arbetar Act Svenska kyrkan för att stötta befolkningens motståndskraft gentemot nya katastrofer.

Bilder till artikeln

Luis Blanchard från Act Svenska kyrkans partner på plats FNGA (finns endast i befintlig kvalitet)

Foto: privat​

Förslag på miljöbilder som finns i Ikon

• 1020204

Sydsudan

Juan Jane Julius, Sydsudan

Bön för klimatet

Voya James, Samuel Sebito och Juan Jane Juliushar alla tre drabbats av klimatförändringarna.

Dela gärna deras böner för klimaträttvisa.

Bilder på bönskribenter

Foto: privat​

Förslag på bilder som finns i Ikon

• 1041074​

Etiopien

Två rättighetsbärare, Eshetu 42 år och Sisay, 63 år berättar med egna ord om hur de lever och påverkas av klimatförändringar, samt vad de ser att det krävs för lösningar. De lever redan i de förändringar som breder ut sig över jorden och kan lära oss av sina erfarenheter.

Bilder på Eshetu och Sisay

Bilderna finns endast lågupplösta, använd gärna i kombination med bilder från Ikon.

Förslag på miljöbilder från Ikon

Filippinerna

Bild på Patricia från Filippinerna

Foto: Franceska Mungcal

Patricia, Changemaker i Filippinerna

Människor i Filippinerna påverkas redan av klimatförändringarna. Genom Act Svenska kyrkans partnerorganisation NCCP arbetar Patricia med riskreducering, så lantbrukssamhällen bättre ska klara klimatkatastrofer.

Patricia är en rättighetsaktivist och en av fyra ordförande i
    ACT-alliansens ungdomsnätverk.

Läs om Patricias engagemang för klimaträttvisa (Word)
    (Tecken 3 877)​

Bilder till texten

Patricia arbetar med humanitärt katastrofarbete för NCCP (National Council of Churches in the Philippines)

Klimatkampanjen i Sociala medier

Hjälp oss berätta om Act Svenska kyrkan i era sociala kanaler. Dela, gilla och kommentera varandras inlägg och de inlägg som Act Svenska kyrkan lägger ut. Skriv gärna #actsvenskakyrkan och #act4climate eller nämn oss i dina inlägg. På så vis ser vi vad ni gör för roligt.

Nedan finner ni kampanjbilden i olika format

​​

​​Kom ihåg! Använder du en bild med budskapet ”Skriv under för klimaträttvisa” glöm inte att lägga upp länken till namninsamlingen: https://www.svenskakyrkan.se/act/act4climate

Laddar