Aktivitetstips för julinsamlingen

Lycka till i årets insamling! Här är några tips på vad du kan göra.

Planera för julinsamlingen

• Beställ hem kampanjens gratismaterial från Svenska kyrkans webbshop för att affischera, informera och sälja produkter till förmån för julinsamlingen. Det finns adventskalendrar, servetter och tändsticksaskar som passar att sälja.
    •  Skicka in ett ärende till kyrkorådet om att anslå pengar till julinsamlingen. Kanske finns pengar kvar i årets verksamhetsbudget, som kan användas för detta ändamål. Ett fint sätt för församlingen att ta ställning för medmänniskor i utsatthet. Här kan du läsa mer om anslag.
    • Gör årets Luciafirande till en Luciamanifestation för alla flickors rätt till ett värdigt liv. Genom att berätta om Lucia, som stark förebild, får luciafirandet en extra dimension.
    • Ladda hem ett bildspel om julinsamlingen som kan rulla på skärmar i lokalerna eller kan visas i samband med gudstjänst.
    • Prata om flickors rättigheter i barn- och ungdomsgrupperna, ladda hem ledarmaterialet Lucia och andra förebilder och workshopmaterialet Fri att förändra, som handlar om engagemang för jämställdhet. ​
    • Använd julinsamlingens gudstjänstmaterial och kollektvädjan, för att julinsamlingens budskap ska finnas med i gudstjänster, konserter och julavslutningar. Glöm inte att ta upp kollekt via swish även vid digitala gudstjänster.
    • Hjälp till att marknadsföra gåvoshopen så att folk kan köpa sina julklappar där. Sprid länken till gåvoshopen i dina digitala kanaler eller genom att lägga info i brevlådor. Det finns banners, annonser, affischer och säljblad i webbshoppen.
    • Dela idéer med varandra i Facebookgruppen Act Svenska kyrkan Idéer och inspiration.
    • Några extra tips på aktiviteter finns också i Idébanken.

Inspiration i form av kampanjtidning och PowerPoint-presentation

PS. Har du inte fått papperstidningen men ville ha den? Tala då med den i församlingen som ansvarar för registreringen i dataregistret Kyrksam och se till så att du finns med där. Då missar du inte nästa utskick!

Skapad:2019-09-02 20:34:00

Luciakonserter är ett tillfälle då många kommer till våra kyrkor och våra körer är efterfrågade. Det är också en fantastisk möjlighet att berätta om och samla in pengar till julinsamlingen.

Så blir luciakonserten ett insamlingstillfälle

Beställning av material

Skapad:2014-09-18 13:28:00

Kampanjens material går att beställa mellan 1 september och 10 oktober.  Församlingsanställda behöver från och med i år tilldelas behörighet för att kunna beställa och internfaktureras, kontakta behörighetsansvarig i din församling om du ej har behörighet.

Av miljöhänsyn trycker vi Julinsamlingens produkter när vi sammanställt hur mycket som behövs. Därför får ni dessa kampanjspecifika produkter i ett separat utskick under november. Se till att beställa innan 10 oktober!

Här finns kampanjens beställningssedel.

Allt material för beställning hittar du i webbshopen

Har du frågor?

Till Webbshopen

Foto: Jesper Wahlström /Ikon

Skapad:2019-09-04 22:32:00

Lokala företag kan skapa engagemang och stolthet hos sina medarbetare och kunder genom att vara med i kampen för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Läs mer om hur du kan engagera lokala företag

Aktivitetstips Annonser & banner Artiklar & bilder Filmer & bildspel Gudstjänst & kollekt Barn & ungdom Produkter att sälja Sociala medier Rapportera resultat Om julinsamlingen

Susanna Olivin, Internationella avdelningen
    2021-08-31