Aktivitetstips för julinsamlingen

Act Svenska kyrkans intranät finns nu på Kornet

Skapad:2022-10-18 07:00:00

Den 18 oktober 2022 flyttade Act Svenska kyrkan över till Kornet, Svenska kyrkans nya intranätslösning. Det innebär att dessa sidor inte längre uppdateras. Följ ämnet Act Svenska kyrkan för att inte missa nyheter, inspiration och kampanjinformation.

För att komma åt Kornet behöver du ha en mejladress från Svenska kyrkan. Utbildnings-, kampanj- och inspirationsmaterialet finns samlat i en materialbank på Act Svenska kyrkans webbplats och är åtkomligt för alla.

TIPS OCH LÄNKAR

• ​​Beställ material: I Svenska kyrkans webbshop finns kampanjmaterial att beställa mellan 1 september och 10 oktober. Exempelvis finns foldrar, affischer, tändstickor, adventskalendrar, servetter och ljus. Vissa produkter kostar pengar, andra är gratis.
    • Lyft i gruppverksamheter: I den nya kunskapsportalen Actum finns inspiration om Act Svenska kyrkan och dessutom finns workshopmaterial för att utforska Actum tillsammans i grupp. Det finns också särskilt ledarmaterial för arbete med barn och unga, bland annat materialet ”Lucia och andra förebilder” samt ett nytt konfirmandledarmaterial.
    • Involvera körer: Planera in en Luciamanifestation och involvera körledare och körer. Berätta om hur Lucia under sin tid vägrade bli bortgift och samla in gåvor för att stötta de flickor som än i dag kämpar för sina rättigheter. Det är ett litet men betydelsefullt sätt att ge Luciafirandet en extra dimension av hopp och mening.
    • Visa filmer och bilder: Julinsamlingens filmer och bildspel kan användas i verksamheter och om församlingen har digitala skärmar kan de gärna visas där. Det finns presentationsfilm och bildspel om Julinsamlingen, en Julinsamlingsfilm med Lucia och barnbrud samt en minut långa filmer med changemakers som arbetar för flickors rättigheter: Polly i Indien, Ana i Honduras, Larry i El Salvador och Esther i Tanzania.
    • Annonsera: Ladda ner Julinsamlingens annonser – de finns i 21 olika format. Det finns även annonser om att köpa presenter och julklappar i Act Svenska kyrkans gåvoshop. Använd artiklar om Act Svenska kyrkan i församlingstidningar och andra utskick. Se till att fler får läsa om vilket fantastiskt arbete som de är med och bidrar till genom en gåva till Act Svenska kyrkan.
    • Följ Act Svenska kyrkan: Hjälp till att dela våra inlägg på Facebook, Instagram och Twitter så når vi fler. Ta också egna bilder och dela i församlingens kanaler. Använd #ActSvenskakyrkan #BrytEnTradition #Luciamanifestation. Med hashtaggar kan vi visa upp alla fantastiska kampanjaktiviteter som sker runtom i landet.
    • Ta upp församlingskollekt: I Julinsamlingens gudstjänstmaterial finns förslag på färdiga texter att läsa som kollektvädjan och låta temat om flickors rättigheter genomsyra gudstjänster och andakter.
    • Ge extra anslag till Julinsamlingen: Nu vid årets slut kanske det finns pengar över i budgeten? Årligen återkommande anslag till Act Svenska kyrkan är avgörande för att vi ska kunna vara ett pålitligt stöd till systerkyrkor och samarbetsorganisationer i världen. Skriv ett ärende till kyrkorådet och fråga om ett anslag!
    • Några extra tips på aktiviteter finns också i Idébanken.

Beställning av material

Skapad:2014-09-18 13:28:00

Kampanjens material går att beställa mellan 1 september och 10 oktober.  Församlingsanställda behöver tilldelas behörighet för att kunna beställa och internfaktureras, kontakta behörighetsansvarig i din församling om du ej har behörighet.

Av miljöhänsyn trycker vi Julinsamlingens produkter när vi sammanställt hur mycket som behövs. Därför får ni dessa kampanjspecifika produkter i ett separat utskick under november. Se till att beställa innan 10 oktober!

Allt material för beställning hittar du i webbshopen från 1 september.

Har du frågor?

Till Webbshopen