Aktivitetstips för julinsamlingen/julkampanjen

På grund av Covid 19 är det många aktiviteter som blir inställda och färre personer kommer till våra kyrkor. Samtidigt är behoven av stöd större än någonsin i världen. Tillsammans behöver vi hitta nya sätt att samla in pengar.

Planera för julinsamlingen

• Beställ hem kampanjens gratismaterial från webbshopen för att affischera, informera och sälja produkter till förmån för Act Svenska kyrkan. Det finns  adventskalendrar, servetter och tändsticksaskar som passar att sälja. Om ni har färre samlingar, kan ni kanske knacka dörr och sälja?
    • Gör årets Luciafirande till en Luciamanifestation för alla flickors rätt till ett värdigt liv. Även om Luciakonserten blir digital eller utomhus går det att be om swishgåvor för flickors rättigheter.
    • Ladda hem ett bildspel om julinsamlingen som kan rulla på skärmar i lokalerna eller kan visas i samband med gudstjänst.
    • Prata om flickors rättigheter i barn- och ungdomsgrupperna, ladda hem ledarmaterialet "Lucia och andra förebilder" och workshopmaterialet Fri att förändra, som handlar om engagemang för kvinnors rättigheter. ​
    • Använd julinsamlingens gudstjänstmaterial för att julinsamlingens budskap ska finnas med i gudstjänster och julavslutningar. Glöm inte att ta upp kollekt via swish även vid digitala gudstjänster.
    •  Köp in askar med handstöpta svenska antikljus och sälj till kyrkobesökare, i församlingshemmet, på julmarknader/julbasarer eller genom att knacka dörr. Kanske kan konfirmanderna sälja
    • Var med och marknadsför gåvoshopen så att folk kan köpa sina julklappar där. Sprid länken till gåvoshopen i dina digitala kanaler eller genom att lägga info i brevlådor. Det finns banners, annonser, affischer och säljblad.
    • Dela idéer med varandra i Facebookgruppen Act Svenska kyrkan Idéer och inspiration.
    • Några extra tips på aktiviteter finns också i Idébanken.

Skapad:2019-09-02 20:34:00

Luciakonserter är ett tillfälle då många kommer till våra kyrkor och våra körer är efterfrågade. Det är också en fantastisk möjlighet att berätta om och samla in pengar till julinsamlingen.

Så blir luciakonserten ett insamlingstillfälle

inspiration i form av Tidning och PowerPoint-presentation

PS. Har du inte fått papperstidningen men ville ha den? Tala då med den i församlingen som ansvarar för registreringen i dataregistret Kyrksam och se till så att du finns med där. Då missar du inte nästa utskick!

Beställning av material och upptaktspaket.

Skapad:2014-09-18 13:28:00

Från och med förra året tar vi in beställningar först och trycker sedan beställt material. Det innebär att årets tryckmaterial inte längre går att beställa (sista beställningsdag var 5 oktober). Men det finns fortfarande möjlighet att själv skriva ut exempelvis affischer.

Av miljöskäl har vi i år något färre produkter. En del av produkterna som tidigare varit specifika för kampanjen, har nu ett budskap så att de kan användas året runt, till exempel tändsticksasken. Dessa produkter finns fortfarande att beställa.

Allt material för beställning hittar du i webbshopen

Har du frågor?

Till Webbshopen

Foto: Jesper Wahlström /Ikon

Skapad:2019-09-04 22:32:00

Lokala företag kan skapa engagemang och stolthet hos sina medarbetare och kunder genom att vara med i kampen för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Läs mer om hur du kan engagera lokala företag

Aktivitetstips Annonser & banner Artiklar & bilder Filmer & bildspel Gudstjänst & kollekt Barn & ungdom Produkter att sälja Sociala medier Rapportera resultat Om julinsamlingen

Susanna Olivin, Internationella avdelningen
    2020-11-16