Julinsamlingen 2020

Julinsamlingen "Bryt en tradition" är avslutad. Vi nådde ett fantastiskt resultat på 36,5 miljoner. Tillsammans kan vi stoppa tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp. Var med i kampen för varje flickas rätt till ett värdigt liv!

Foto: Jesper Wahlström/Ikon

Skapad:2021-02-02 18:56:00

STORT tack för allt engagemang i årets julinsamling. Tillsammans nådde vi ett fantastiskt resultat med 36,5 miljoner kronor till Act Svenska kyrkans livsavgörande insatser.

Läs mer om Julinsamlingen samlade in 36,5 miljoner

Prisexempel julinsamlingen 2020

Skapad:2020-11-30 09:02:00

DET HÄR RÄCKER EN GÅVA TILL:

* För 100 kronor kan tre tonårsflickor i Indiens slumområden få ett hygienpaket med bindor, tvål och tvättmedel. Flickor som lever i fattigdom saknar ofta möjlighet att själva sköta sin hygien. Det hindrar dem från att gå i skolan, delta i aktiviteter och ta egna beslut kring sin kropp och sitt liv. I värsta fall kan en flicka tvingas ingå äktenskap eller sälja sin kropp, för att ha råd med exempelvis menskydd. Hygienpaketet ger självständighet och kan skydda från tvångsäktenskap och andra övergrepp.

* För 200 kronor kan en flicka i Sydsudan delta i en tvådagarsutbildning där hon får lära sig om sina rättigheter och rätten till sin kropp.

* För 250 kronor kan 10 ungdomar i Tanzania få utbildning i frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

Fler prisexempel och gåvor kopplade till särskilda insatser finns i Gåvoshopen.

Julinsamlingens digitala upptakt och webbinarium

Skapad:2019-09-02 20:34:00

Luciakonserter är ett tillfälle då många kommer till våra kyrkor och våra körer är efterfrågade. Det är också en fantastisk möjlighet att berätta om och samla in pengar till julinsamlingen.

Så blir luciakonserten ett insamlingstillfälle

Beställning av material och upptaktspaket.

Skapad:2014-09-18 13:28:00

Från och med förra året tar vi in beställningar först och trycker sedan beställt material. Det innebär att årets tryckmaterial inte längre går att beställa (sista beställningsdag var 5 oktober). Men det finns fortfarande möjlighet att själv skriva ut exempelvis affischer.

Av miljöskäl har vi i år något färre produkter. En del av produkterna som tidigare varit specifika för kampanjen, har nu ett budskap så att de kan användas året runt, till exempel tändsticksasken. Dessa produkter finns fortfarande att beställa.

Allt material för beställning hittar du i webbshopen

Har du frågor?

Till Webbshopen

Aktivitetstips Annonser & banner Artiklar & bilder Filmer & bildspel Gudstjänst & kollekt Barn & ungdom Produkter att sälja Sociala medier Rapportera resultat Om julinsamlingen