Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Julinsamlingen 2020

  Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut.

  Upptaktsfilm - Julinsamlingen 2020

  Act Svenska kyrkans julinsamling har i år rubriken ”Bryt en tradition – för alla flickors rätt till ett värdigt liv”. Årets upptakt består av en film där vi skickar med inspiration till dig som vill hjälpa till med insamlingen! Vi går igenom varför vi behöver kämpa för flickors rättigheter, vad några av våra modiga samarbetspartner gör ute i världen och vilket material som finns för att sprida kampanjens budskap och samla in pengar. 

   

   

  Bryt en tradition!

  Det är hög tid att bryta skadliga traditioner som tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp som drabbar flickor bara för att de är flickor.

  Den pågående coronakrisen innebär att ännu fler flickor och kvinnor utsätts. Arbetslöshet och social distansering leder till ökat våld i hemmet och fler unga flickor riskerar att giftas bort och bli gravida.

  Att arbeta för att förändra kvinnors och flickors utsatta situation är en nyckel för att nå rättvisa och jämställda samhällen. Men det tar tid att förändra förtryckande strukturer och människor med makt ger den ogärna ifrån sig, trots att rättvis maktfördelning gynnar alla.​

  Tillsammans med våra samarbetspartner världen över kämpar vi för varje flickas rätt till god hälsa, värdighet och makt över sitt eget liv. ​

   

  Julinsamlingens digitala upptakt och webbinarium

  Skapad: 2020-08-28 14:58:00

   

   

  Klicka på bilden för att anmäla ditt intresse och få mer information! 

   

  Beställning av material och upptaktspaket.

  Skapad: 2014-09-18 13:28:00

  Från och med 1 september går det att beställa årets julinsamlingsmaterial i webbshoppen.

  Av miljöskäl har vi i år något färre produkter. En del av produkterna som tidigare varit specifika för kampanjen, har nu ett budskap så att de kan användas året runt, till exempel tändsticksasken. Servetterna har ett vintermotiv och går att använda även utanför kampanjtid.

  Vi vill inte trycka upp mer material än vad som beställs. Sista beställningsdag är förlängd till måndag 5 oktober. Onsdag 7 oktober går beställningarna till tryckeriet. Den 2/11 börjar vi skicka ut det beställda materialet. Julinsamlingens startar den 29 november.  

  Allt material för beställning hittar du i webbshopen

  Har du frågor?

  Till Webbshopen
  Skapad:2019-09-02 20:34:00

  Luciakonserter är ett tillfälle då många kommer till våra kyrkor och våra körer är efterfrågade. Det är också en fantastisk möjlighet att berätta om och samla in pengar till julinsamlingen.

  Så blir luciakonserten ett insamlingstillfälle

   

  Aktivitetstips Annonser & banner Artiklar & bilder Filmer & bildspel Gudstjänst & kollekt Barn & ungdom Produkter att sälja Sociala medier Rapportera resultat Om julinsamlingen

   

  Redaktör
  Susanna Olivin, Internationella avdelningen
  Innehållsansvarig
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2020-10-07
  X
  Dokumentid: 1242227- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464