Julinsamlingen

Julinsamlingen 2022 har samma tema som 2020 och 2021 - Bryt en tradition! Tillsammans kan vi stoppa tvångsäktenskap, könsstympning och andra skadliga traditioner.

Julinsamlingen pågår mellan första advent 27 november och trettondedag jul 6 januari. Tillsammans har vi målet att samla in 50 miljoner kronor till arbetet för alla människors rätt till ett värdigt liv. Stort lycka till i årets Julinsamling!

Beställning av material

Skapad:2014-09-18 13:28:00

Kampanjens material går att beställa mellan 1 september och 10 oktober.  Församlingsanställda behöver tilldelas behörighet för att kunna beställa och internfaktureras, kontakta behörighetsansvarig i din församling om du ej har behörighet.

Av miljöhänsyn trycker vi Julinsamlingens produkter när vi sammanställt hur mycket som behövs. Därför får ni dessa kampanjspecifika produkter i ett separat utskick under november. Se till att beställa innan 10 oktober!

Allt material för beställning hittar du i webbshopen från 1 september.

Har du frågor?

Till Webbshopen

Inspiration: Kampanjtidning, upptaktsfilm och bildspel

Här kan du ladda hem Julinsamlingens kampanjtidning

I augusti kommer här också att finnas en upptaktsfilm om materialet och en presentationsfilm om temat samt en powerpoint för att själv kunna visa och presentera Julinsamlingen eller ha som rullande bildspel på skärmar i exempelvis församlingshem.

Prisexempel julinsamlingen 2022

Skapad:2020-11-30 09:02:00

Så här kan gåvorna göra skillnad:

Kurs om könsroller 760:-

Gruppsamtal om traditioner och om livet leder till förändring. Det ger män nya roller att leva i, och både män och kvinnor ett bättre liv. 760 kr räcker till en workshop om könsroller för en person i Centralamerika.

​Workshop mot barnäktenskap 750:-

750 kronor räcker till att 25 tonårsflickor i Indien kan delta på en dagsworkshop om farorna med barnäktenskap. Tillsammans blir de starka och kan stå upp för sin rätt att inte giftas bort.

Studiestöd 580:-

Att fullfölja grundskolan och få en examen i högre studier ger jobb, trygghet och självständighet. 580 kr räcker till ett års skolstipendium för en flicka i Indien.

Skyddsnät mot könsstympning 300:-

I Tanzania stödjer Act Svenska kyrkan arbetet mot könsstympning. 300 kr räcker till att en vuxen stödperson under en månad kan utbilda flickor om deras rättigheter och motverka övergreppet. Flickor som riskerar att utsättas behöver hjälp att fly till ett säkert boende och få stöd att förändra sina föräldrars beslut.

Kurs i sexualkunskap 250:-

Preventivmedelsrådgivning och utbildning om kropp och sexualitet, för både flickor och pojkar, ger livsviktig kunskap för att ta kontroll över sitt liv. 250 kr räcker till utbildning i sexualkunskap för 10 ungdomar i Tanzania.

Familjerätt: Juridisk hjälp 150:-

Jämställda lagar, och kunskap om dessa, behövs för att säkerställa att barn inte gifts bort och att flickor och pojkar har samma rätt att ärva och äga mark. 150 kr räcker till familjerättsutbildning för en person i Palestina.

Alla prisexempel finns också att köpa som julklappar i Gåvoshopen.

Aktivitetstips Annonser Artiklar Filmer Kollekt Barn & unga Produkter att sälja Sociala medier Rapportera resultat Luciamanifestation

Susanna Olivin, Internationella avdelningen
    2022-07-05