Julinsamlingen

Julinsamlingen 2021 har temat Bryt en tradition! Tillsammans kan vi stoppa tvångsäktenskap, könsstympning och våld mot flickor.

På dessa sidor hittar du information och inspiration inför julinsamlingen 2021. Stort lycka till med årets insamling! Tillsammans gör vi skillnad!

Beställning av material

Skapad:2014-09-18 13:28:00

Kampanjens material går att beställa mellan 1 september och 10 oktober.  Församlingsanställda behöver från och med i år tilldelas behörighet för att kunna beställa och internfaktureras, kontakta behörighetsansvarig i din församling om du ej har behörighet.

Av miljöhänsyn trycker vi Julinsamlingens produkter när vi sammanställt hur mycket som behövs. Därför får ni dessa kampanjspecifika produkter i ett separat utskick under november. Se till att beställa innan 10 oktober!

Allt material för beställning hittar du i webbshopen

Har du frågor?

Till Webbshopen

Julinsamlingens digitala upptakt och webbinarium

Skapad:2020-08-28 14:58:00

Lär dig mer om hur Act Svenska kyrkan arbetar för att bryta skadliga traditioner. Se kampanjmaterialet som tagits fram som stöd för insamlingsarbetet och få tips på hur du kan hjälpa till med insamlingen. Filmen är 18 minuter.

Det finns också ett webbinarium från november 2020, där Act Svenska kyrkans partner i Indien, Palestina och Tanzania berättar om arbetet mot skadliga traditioner, så som tvångsäktenskap, könsstympning och våld mot flickor. Filmen är 1 timme.

Prisexempel julinsamlingen 2021

Skapad:2020-11-30 09:02:00

Så här kan gåvorna göra skillnad:

En ny man: Kurs om könsroller 760:-

Gruppsamtal om traditioner och om livet leder till förändring. Det ger män nya roller att leva i, och både män och kvinnor ett bättre liv. 760 kr räcker till en workshop om könsroller för en person i Centralamerika.

En ny tradition: Studiestöd 580:-

Att fullfölja grundskolan och få en examen i högre studier ger jobb, trygghet och självständighet. 580 kr räcker till ett års skolstipendium för en flicka i Indien.

Skyddsnät mot könsstympning 300:-

Flickor som riskerar könsstympning behöver hjälp att fly till ett säkert boende, där de kan få stöd att förändra sina föräldrars beslut. 300 kr räcker till att en vuxen stödperson under en månad kan hjälpa flickor från könsstympning i Tanzania.

Kroppsrätt: Kurs i sexualkunskap 250:-

Preventivmedelsrådgivning och utbildning om kropp och sexualitet, för både flickor och pojkar, ger livsviktig kunskap för att ta kontroll över sitt liv. 250 kr räcker till utbildning i sexualkunskap för 10 ungdomar i Tanzania.

Familjerätt: Juridisk hjälp 150:-

Jämställda lagar, och kunskap om dessa, behövs för att säkerställa att barn inte gifts bort och att flickor och pojkar har samma rätt att ärva och äga mark. 150 kr räcker till familjerättsutbildning för en person i Palestina.

Alla prisexempel finns också att köpa som julklappar i Gåvoshopen.

Skapad:2019-09-02 20:34:00

Luciakonserter är ett tillfälle då många kommer till våra kyrkor och våra körer är efterfrågade. Det är också en fantastisk möjlighet att berätta om och samla in pengar till julinsamlingen.

Så blir luciakonserten ett insamlingstillfälle

Aktivitetstips Annonser & banner Artiklar & bilder Filmer & bildspel Gudstjänst & kollekt Barn & ungdom Produkter att sälja Sociala medier Rapportera resultat Om julinsamlingen

Susanna Olivin, Internationella avdelningen
    2021-09-09