Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Julinsamlingen 2019

  Årets julinsamling handlar om de orättvisor och övergrepp som en flicka drabbas av bara för att hon är flicka. Det kan vi aldrig acceptera.

   

  Mer än…  

  780 miljoner människor över 15 år kan inte läsa. 2/3 av dem är flickor och kvinnor.
  30 000 flickor, under arton år blir bortgifta
  10 000 flickor könsstympas  

  …varje dag.

  Miljontals flickor i världen lever under förtyck och utsätts för hot, våld och övergrepp – bara för att de är flickor. Vi kan aldrig acceptera att fattigdom och normer ger flickor sämre förutsättningar för ett värdigt liv.

  Alla flickor ska själva kunna påverka sin framtid. De ska själva få välja hur och med vem de vill leva sitt liv. De äger rätten att bestämma över sin egen kropp. Förtrycket och övergreppen på flickor är en kränkning av de mänskliga rättigheterna.

  Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Varje flicka har rätt till ett värdigt liv. Act Svenska kyrkan stödjer humanitära insatser och projekt över hela världen för att stärka flickor och kvinnors rätt till god hälsa, värdighet och makt över sitt eget liv.

  Artikel till församlingsblad finns under Artiklar och bilder.

  Material och texter uppdateras efter sommaren.​

  Insamlat just nu:

  Skapad: 2016-02-04 15:09:00
  Laddar...

  Laddar...

   

   

  Beställ material inför kampanjen

  Skapad: 2014-09-18 13:28:00

  I webshopen laddar du hem eller beställer gratis kampanjmaterial för insamlingsarbete i församlingen. Klicka på knappen webbshop här nedan. Välj din församling och klicka på Internationellt arbete och sedan på Julinsamlingen. 

  Kampanjtidning och beställningssedel skickas ut i början på september. Beställ material i god tid! I år är det särskilt viktigt att du beställer materialet före den 1 oktober då materialet trycks först efter att vi fått in beställningarna. Detta gör vi för att spara på papper och vår miljö!  

  Har du frågor så mejla gärna Givarservice eller ring 018-16 96 00.​

   

   

  Klicka på knapparna nedan så hittar du det du behöver för att planera julkampanjen.

  Aktivitetstips Annonser & banner Artiklar & bilder Filmer & bildspel Gudstjänst & kollekt Barn & ungdom Julklappar & julkort Sociala medier Rapportera resultat Om julkampanjen
  Filer för nedladdning
  Redaktör och innehållsansvarig
  Susanna Olivin, Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2019-07-01
  X
  Dokumentid: 1242227- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464