Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Act Svenska kyrkan

  Det lokala arbetet bygger det internationella

  Det lokala engagemanget är mycket viktigt för Act Svenska kyrkans arbete.

  Det lokala engagemanget är mycket viktigt för Act Svenska kyrkans arbete. Foto: Magnus Aronson /Ikon

  Församlingarna är basen i Act Svenska kyrkan. Utan det lokala engagemanget här hemma i Sverige skulle det viktiga arbetet som pågår ute i världen inte kunna fortsätta. Att samla in pengar är därför ett av huvuduppdragen i församlingens internationella engagemang.

  Act Svenska kyrkans intranät finns nu på Kornet

  Skapad:2022-10-18 07:00:00

  Den 18 oktober 2022 flyttade Act Svenska kyrkan över till Kornet, Svenska kyrkans nya intranätslösning. Det innebär att dessa sidor inte längre uppdateras. Följ ämnet Act Svenska kyrkan för att inte missa nyheter, inspiration och kampanjinformation. 

  För att komma åt Kornet behöver du ha en mejladress från Svenska kyrkan. Utbildnings-, kampanj- och inspirationsmaterialet finns samlat i en materialbank på Act Svenska kyrkans webbplats och är åtkomligt för alla. 

  Satsa stort under kampanjperioderna

  Jul- och fastekampanj är intensiva perioder där vi arbetar för att få många att bidra, och det finns utrymme för påhittiga insamlingsaktiviteter i församlingarna. Läs mer om de årliga kampanjerna.

  Ta upp kollekter till det internationella arbetet

  Kollekter står för hälften av allt som samlas in till Act Svenska kyrkan.. Inför kollekten är det viktigt att passa på att berätta om verksamheten som vi stödjer - om människors tro, strävan och kamp för att göra sina liv bättre. Läs mer om kollekter.

  Avsätt 1 procent ur budgeten

  Församlingen som helhet kan bidra genom att avsätta 1 procent av budgeten till Act Svenska kyrkan. Den internationella gruppen kan vara med och lyfta frågan och uppmuntra kyrkorådet när det är dags för budgetplanering. Läs mer om anslag.

  Uppmuntra församlingsmedlemmar att bli månadsgivare

  Med regelbundet givande via autogiro blir det enklare att planera och förutse hur mycket gåvor som kommer in till det internationella arbetet. Uppmuntra gärna både församlingsmedlemmar (och er själva) att bli regelbundna givare. Läs mer om månadsgivande på svenskakyrkan.se


  Redaktör
  Helena Frankson, Internationella avdelningen
  Innehållsansvarig
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Ansvarig för intranätet Act Svenska kyrkan
  Givarservice , Act Svenska kyrkan
  Uppdaterad
  2022-10-12
  X
  Dokumentid: 29532- Webid: 26726 - Unitid: 2147483464