Insamling på sociala medier

På Facebook och Instagram kan du samla in pengar till förmån för Act Svenska kyrkan.

På sociala medier finns det flera sätt att samla in pengar till förmån för Act Svenska kyrkan. Det vanligaste är att göra en egen insamling. Det är perfekt till  din födelsedag eller för att samla in till minnesgåvor, humanitära katastrofer och andra hjärtefrågor som du vill uppmärksamma.

På Instagram kan du lägga till en så kallad "Sticker" på en story/händelse för att samla in pengar till Act Svenska kyrkan. Hur du gör allt detta beskriver vi nedan.

Om du hanterar en sida på Facebook går det även att lägga till en gåvoknapp i vissa inlägg.

Har du några frågor om hur du samlar in pengar på sociala medier kan du alltid kontakta oss på Facebook.

Skapa en insamling på Facebook

Skapa en insamling, ge själv en gåva och be dina vänner att också ge. Ni kan alla följa resultatet! Hela den insamlade summan går till Act Svenska kyrkan. Facebook tar inte ut någon avgift eller procentandel när du skänker pengar till registrerade och verifierade välgörenhetsorganisationer. Du väljer själv insamlingsmål och hur länge din insamling ska pågå.

Foto: Grafik Act Svenska kyrkan

​Starta en insamling så här:

1. Gå in på Facebook.com och klicka dig fram till Act Svenska kyrkan eller "Insamlingar" i din egen meny.
    2. Välj "Samla in pengar"
    3. Välj "Välgörenhet"
    4. Välj Act Svenska kyrkan (om du gör det från Facebooksidan kommer du direkt till nästa steg)
    5. Skriv en titel och en personlig beskrivning för din insamling (eller använd den föreslagna texten).
    6. Välj ett insamlingsmål och ett slutdatum för din insamling.
    7. Välj en av våra bilder eller ladda upp en egen.
    8. Nu är insamlingen klar.
    9. Publicera den och klicka på "Bjud in" för att engagera dina vänner i insamlingen. ​

Lägg till en gåvoknapp på ett inlägg

Du kan även lägga till gåvoknappar på dina personliga inlägg eller inläggen till din sida. Detta kan du göra under tiden du skapar ett inlägg eller efter du har publicerat inlägget. Du gör detta genom att klicka på "Lägg till knappen "Skänk en gåva" eller "Samla in pengar" och väljer Act Svenska kyrkan. Alla insamlade pengar går direkt till Act Svenska kyrkan, du behöver inte agera mellanhand i transaktionen.

Samla in pengar i Instagram Stories​

Givetvis finns det även möjligheter att samla in pengar på Instagram. Det är inte lika utvecklat som på Facebook, men med hjälp av en "sticker" kan du uppmuntra andra att skänka pengar till Act Svenska kyrkan. Du gör så här (se bild):

1. Ta eller välj en bild och klicka på "stickerknappen"
    2. Välj "Skänka en gåva"
    3. Välj Act Svenska kyrkan
    4. Skriv en personlig motivering
    5. Publicera

Steg för steg-instruktion för hur du samlar in pengar via Instagram

Foto: Grafik: Act Svenska kyrkan

Emil Olsenmyr, Internationella avdelningen