Uteaktiviteter

Foto: Fidel Fernando /Unsplash

Trädgårdsfredag, tipspromenad eller modevisning. Endast fantasin sätter gränser för vilka insamlingsaktiviteter som går att ordna utomhus.

Tipspromenad

Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Bjud in till en tipspromenad, kanske i anslutning till söndagens gudstjänst? Använd frågorna som finns till Livsloppet och sälj startkort så blir det ett tillfälle att lära sig mer om Act Svenska kyrkans arbete samtidigt som man är med och bidrar till verksamheten.

Livslopp

Arrangera ett Livslopp i din församling. Livsloppet består av 10 frågor och sätts upp som en tipspromenad. Både barn och vuxna kan delta. Startavgiften på 20 kr per deltagare Swishar men enkelt in till Act Svenska kyrkan 900 1223.

Ett tips är att bredda engagemanget genom att fråga lokala affärer och företag i närområdet om att bidra med vinster till Livsloppet. På det sättet erbjuder vi också dem att vara med i vår kamp för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Trädgårdsfredag

Foto: Emilia Lindstrand /Ikon

Besök varandras trädgårdar – utbyt tips och trix samt dela en värdefull stund tillsammans ”under samma himmel”.   Eller varför inte be kyrkogårdsarbetarna visa upp kyrkogården? Kanske finns någon raritet bland alla växter? Låt era anställda proffs berätta om arbetet och dela sina bästa trädgårdstips.

Swisha kostnad för entrébiljett till Act Svenska kyrkan 900 1223

Distanslopp

Med gemensam starttid går, springer eller cyklar man valfri sträcka – både till geografi och längd. På olika platser och ändå tillsammans.

Swisha startavgift till Act Svenska kyrkan 900 1223

Om man vill kan man fota sig själv och lägger ut i facebookgruppen Act Svenska kyrkan – idéer och inspiration.

Foto: Jacek Dylag /Unsplash

Nicklas Fahlgren, Act Svenska kyrkan