Tips och trix

Foto: AbsolutVision

Här hittar du konkreta tips på hur man gjort olika aktiviteter i församlingar. Aktivitetsförslagen byts ut med jämna mellanrum.

Fototävling blir en kalender!

I Boden har allmänheten inbjudits att ta bilder på temat ”Magiska stunder”. -          Tanken på en fototävling har jag haft ett tag, berättar kommunikatör Camilla Arvidsson, Svenska kyrkan i Boden. När pandemin satte stopp för våra vanliga insamlingsaktiviteter, så tänkte vi att bildmaterialet också kan användas till något bra, som Act Svenska kyrkans julinsamling.

En jury av både församlingsbor och proffsfotografer väljer tolv bilder bland de inskickade att ingå i en kalender.

-          Kalendern trycks sedan i höst och säljs både på församlingens hemsida och i samband med alla aktiviteter i julinsamlingen, som t ex konserter, berättar Camilla. Allt överskott går till Act Svenska kyrkans arbete. Intresset har varit stort och det finns gott om bra bilder att välja mellan.

Här kan du läsa mer om tävlingen.

Foto: pexels

Swisha så spelar vi!

I Kummelbykyrkan i Solna, Stockholm stift ordnade man en konsert till förmån för Act Svenska kyrkan. Konserten genomfördes utan publik men sändes live via facebook. Alla som ville kunde önska psalmer och sånger och swisha in en gåva till Act Svenska kyrkan. Se filmen om hur de gjorde och bli inspirerad!

Sälj i stället för att slänga!

I Gällivare församling bygger man just nu ett nytt församlingshem. Inventarier och möbler kommer att bytas ut. Men i stället för att köra dem till soptippen har församlingen valt att ge inventarierna vidare, mot en gåva till Act Svenska kyrkan.

. -          Det är en win-win-situation, säger Helena Lillbro som är kanslichef i Gällivare församling. Möblerna återanvänds, vilket är bra för miljön och pengarna från försäljningen går till Act Svenska kyrkan!

Hon räknar med att försäljningen kommer att ge ca 25 000 kronor.

-          Folk blir glada över att få vara med och bidra, berättar Helena.

Digital kakbuffé

I Själevad, Mo och Björna pastorat i Härnösand stift brukar man ordna en kakbuffé som en insamlingsaktivitet i fastetid. I år gick den inte att genomföra på plats, men diakon Tova Hellström bjöd i stället in till en digital kakbuffé. Se filmen så får du tips hur man kan göra!

Helena Alm Norberg, Act Svenska kyrkan
    2021-09-07