Mat och bak

Ordna soppluncher, bjud in till hoppfullt fika eller baka bullar för att sälja.

Att dela en måltid – både i det lite enklare eller lite festligare formatet betyder mycket för många. Under året finns det många tillfällen att bjuda in till fika eller att äta tillsammans och samtidigt bidra med en gåva till förmån för Act Svenska kyrkans viktiga verksamhet. Fundera på vilka sammanhang ni har lokalt och som kan passa. I dessa lite speciella tider när det kan vara svårt att ses fysiskt kan man tillsammans dricka kaffe med hopp digitalt och samtidigt samla in pengar.

Nedan följer några av alla de exempel på mat & bakaktiviteter som många av er redan har prövat. Testa något nytt och kom gärna med egna idéer i våran inspirationsgrupp på Facebook.

Digitala middagsbjudningar

Vad många längtar efter nu är att få äta en middag tillsammans!

Bjud in till och sälj biljetter till en digital middag med särskild mening. Till exempel en middag där församlingens kantor är värd och där temat är musik eller en middag med församlingens vaktmästare som kan berätta något spännande om kyrkan och dess omgivningar.

Alla ordnar sin egen middag men betalar för sällskapet och föredraget. Alla intäkter går till Act Svenska kyrkan.

Foto: Girts Ragelis /Shutterstock/Ikon

Kaffe med hopp

Gör er fika till en extra viktig sådan. Bjud in till Kaffe med hopp! ”Träffas” på distans över en kopp kaffe och unna er en bulle! Uppmana alla som deltar att swisha en gåva till Act Svenska kyrkan. Be dem sedan bjuda in en vän eller farmor till en Kaffe med hopp och sprid uppmaningen vidare. Varje gåva gör skillnad!

Så här går det till:

1. FIKA  Digitalt med vänner, kollegor eller mormor – var och när det passar dig.

2. SWISHA  Alla som fikar swishar en gåva till 900 1223. Skriv ”Kaffe med hopp” i meddelandefältet.

3. DELA  Njut av ditt fika, ta en bild på den och dela gärna i sociala medier med hashtaggen #kaffemedhopp​

Läs mer om Kaffe med hopp

Tårt- och kakbuffé

Bjud in till en digitalkakbuffé! Alla bakar sin favoritkaka eller tårta. Fota kakan och receptet och dela med dina vänner på sociala media och uppmana alla att swisha en gåva - uppmana andra att göra detsamma!

Foto: Jenny Sigeman /Ikon

Lördagsfrukost med melodikrysset

Ät lördagsfrukosten tillsammans digitalt med några vänner som du bjudit in- samtidigt som ni löser Melodikrysset tillsammans. Alla betalar sin frukost genom att swisha en  valfri gåva till Act Svenska kyrkan.

Helena Frankson, Internationella avdelningen
    2021-09-07