Kulturaktiviteter

Foto: Daniel Prado /Unsplash

Kyrkor och församlingshem är platser för sång och musik. Än så länge ligger restriktioner för arrangemang och antalet besökare kvar. Men sommaren gör det möjligt att träffas utomhus i mindre grupper.

Här hittar du förslag på hur ni kan använda olika musikevenemang, som stöd för insamling till Act Svenska kyrkan. En del av förslagen är digitala, en del kan man göra fysiska vid t ex sommar- och höstmarknader.

Swisha så spelar vi

Några musiker och sångare erbjuder sig att spela önskepsalmer och sånger till förmån för Act Svenska kyrkan. Önska psalm, swisha en summa och psalmen sjungs antingen i en utomhuskonsert eller i en streamad konsert.

Lyssna till hur Kummelby kyrka planerade och genomförde aktiviteten Swisha så spelar vi.

Digitala konserter

Foto: Robin Dannells

Samla två-tre sångare som sjunger sommar sånger i en mini-konsert. Streama eller lägg ut på församlingens hemsida eller sociala medier. Uppmana att swisha till Act Svenska kyrkan 900 1223.

Helena Alm Norberg, Act Svenska kyrkan
    2021-08-13