Försäljning

Foto: Anneli Ekström

Loppis, basarer, lotterier och prästostförsäljning är några aktiviteter att anordna för att samla in till Act Svenska kyrkan.

Försäljningar, basarer och loppisar – det finns många benämningar på aktiviteter där vi säljer och köper saker eller tjänster och där hela eller delar av vinsten går till ett gott ändamål och som lockar många människor. Gammalt eller nytt – det spelar ingen roll! Förutom mer traditionella julmarknader och prästostförsäljning finns lite tips nedan på aktiviteter som bidrar till insamling till Act Svenska kyrkan.

Virka Mormorsrutor

Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Passa på att redan nu förbereda vårens och sommarens försäljningar! Uppmana församlingsbor att virka mormorsrutor som ni sen sätter ihop till plädar eller överkast som ni kan sälja vid lämpligt tillfälle. Kanske kan ni ha ett lotteri på församlingens webbplats? Bestäm mönster eller låt var och en göra sin egen ruta – det blir en härlig blandning.

Receptböcker

Helenas himmelska drömmar eller Lasses goda kolakakor! Vilka är era favoritrecept? Samla ihop församlingens tips på de bästa recepten som funkar vardag som helg. Kopiera upp och sälj dem sen. Det kommer att bli en bestseller. Funkar också bra att göra och sälja digitalt!

Foto: Helena Franksson

Bokbord

I de flesta församlingar finns ett bokbord i kyrkan eller i församlingshemmet - se till att det alltid finns lite av de fina produkter som du kan beställa hem gratis och sälja – till exempel tändsticksaskar och ljus. Beställ i webbshopen. De produkter som Act Svenska kyrkan tar fram bekostas av insamlade medel och ska bidra till att öka gåvorna till arbetet runt om i världen.

Helena Frankson, Internationella avdelningen
    2021-09-07