Fasteaktionen

Fastebössa med en teckning av en duva ritad på baksidan.

Dela lika och ge en gåva i fastebössan.

Fasteaktionen 2022 är avslutad. Tillsammans samlade vi in 61,6 miljoner, vilket är ett nytt rekord! Vi vill rikta ett varmt tack till alla församlingar och stift som har engagerat sig och bidragit med gåvor, aktiviteter, auktioner, tid och energi! Tillsammans har vi delat med oss till människor som är i akut hungersnöd, är på flykt från krig eller av någon annan anledning lever i utsatthet.

Krig, konflikter, naturkatastrofer och förtryck tvingar dagligen medmänniskor att fly eller på annat sätt söka efter trygghet. Act Svenska kyrkan arbetar med partner över hela världen för att främja en hållbar och rättvis matförsörjning och för att främja en hållbar fred.

De senaste åren har den positiva utvecklingen i världen gått tillbaka till följd av vidgad ekonomisk ojämlikhet, konflikter och klimatförändringarna.  Coronapandemin har ytterligare förstärkt den negativa utvecklingen och allt fler människor drabbas av hunger och matosäkerhet.

Fasteaktionen är ett tillfälle att samla alla goda krafter i stift och församlingar för människors rätt till en värld utan hunger, fattigdom och förtryck. Fastan påminner oss om att solidariskt avstå för att fördela och förvalta skapelsens gåvor så att de räcker till alla. Fastetiden bjuder in till reflektion och omprövning hur var och en av oss kan bidra till en hållbar utveckling för att alla människor och samtidigt innebär att framtida generationer får samma förutsättningar att leva andligt, socialt och ekonomiskt hållbart inom skapelsens gränser.

Under Fasteaktionen 2022  blir Tradera återigen ett viktigt och roligt inslag i insamlingen. Ett nytt avtal är på gång men tills vidare kan du läsa mer om hur försäljning via Tradera går till på denna sida.

Fasteaktionens digitala upptaktsfilm

Hör mer om material och tema i filmen.

Se webbinarium om våra changemakers

I detta webbinarium (10 minuter) får du möta våra changemakers Geetanjali Mohanti från Indien och Tewaney Seifesellassie från Etiopien, de berättar om hungersituationen och hur de hittar strategier för att överleva.

Beställ material i webbshopen

Skapad:2015-12-22 09:47:00

När ni besöker webbshopen är det viktigt att du som församling, anställd, förtroendevald eller inom kyrkokansliet är inloggad på Svenska kyrkans intranät när du besöker denna sida. Dels för att kunna se allt material, dels för att kunna handla via faktura.

• välj församling
    • välj Internationellt material
    • välj kampanj

​Tänk på:

• beställ material senast 31 januari 2022 för leverans innan kampanjstart.
    • samordna gärna beställningarna

Frågor?