Fasteaktionen 2020

Fasteaktionen 2020 inleds på fastlagssöndagen den 23 februari och pågår fram till palmsöndagen den 5 april.

Redan den 2 januari landar kampanjtidningen och beställningssedeln hos ombud, samordnare, kyrkoherdar, församlingspedagoger och kommunikatörer.

Senast den 20 januari behöver materialet beställas för att vi ska kunna trycka rätt upplagor och sen leverera till den 10 februari.

Årets fasteaktion handlar om att leva ett liv fritt från våld. Det är en mänsklig rättighet. En mänsklig rättighet som för många inte realiseras. Väpnade konflikter mellan och inom stater hotar den rätten men framförallt hotas den av våldsamma konflikter mellan människor. Kriminell verksamhet orsakar fler dödsfall i världen än krig och terrorism sammantaget, och var tredje kvinna i världen har varit utsatt för våld i nära relationer.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Mer information om fasteaktionen kommer att publiceras här löpande.

Tillsammans i handling – för hopp och värdighet

Vi är en del av ACT-alliansen, en av världens största biståndsallianser. Det är en sammanslutning av mer än 150 kyrkor och trosbaserade biståndsorganisationer över hela världen. ACT står för Action by Churches Together, och betyder kyrkor tillsammans i handling. Tack vare detta samarbete kan vi agera snabbt vid katastrofer, arbeta ännu effektivare inom långsiktigt utvecklingssamarbete och tillsammans ha en starkare påverkansröst.

Insamlingstips Sociala medier Annonser & banners Bild, text, affisch Gudstjänst & andakt Filmer & bildspel Barn & ungdom Rapportera resultat

Maria Åslund, Internationella avdelningen
    2019-12-05