Ageravolontärer

Ageravolontärerna är ett exempel på våra svenska changemakers

Ageravolontärerna är ett exempel på våra svenska changemakers Foto: Josefin Casteryd

Ageravolontärerna är ett samarbete mellan Act Svenska kyrkan och Svenska Kyrkans Unga. De är unga engagerade som gärna berättar om sitt och andras arbete.

Act Svenska kyrkans intranät finns nu på Kornet

Skapad:2022-10-18 07:00:00

Den 18 oktober 2022 flyttade Act Svenska kyrkan över till Kornet, Svenska kyrkans nya intranätslösning. Det innebär att dessa sidor inte längre uppdateras. Följ ämnet Act Svenska kyrkan för att inte missa nyheter, inspiration och kampanjinformation.

För att komma åt Kornet behöver du ha en mejladress från Svenska kyrkan. Utbildnings-, kampanj- och inspirationsmaterialet finns samlat i en materialbank på Act Svenska kyrkans webbplats och är åtkomligt för alla.

Vad gör Ageravolontärerna?

Ageravolontärerna är unga vuxna från 16 - 30 år som agerar lokalt för global rättvisa. Genom aktion, information, livsstilsarbete och insamling jobbar de för en rättvisare värld.   Det finns många sätt att påverka i sitt lokala sammanhang för att bidra till en rättvisare värld. Ageravolontärna får möjlighet att tillsammans med andra engagerade lära sig mer om förändringsarbete i praktiken. Läs på externwebben om du har frågor eller vill veta mer.

Tipsa unga vuxna om grundutbildningarna

Varje termin håller vi nya grundkurser som den som vill bli Ageravolontär måste gå. Grundkursen sker digitalt på kvällstid och tar ca. 2,5 timmar. Deltagarna får en introduktion till alla de delar som Act Svenska kyrkan jobbar med samt Svensk Kyrkans Ungas arbete. De får också lära känna andra med ett starkt engagemang för globala rättvisefrågor.

Anmäl dig till kommande utbildning här.

Vill du få besök av en Ageravolontär?

Ageravolontärerna är insatta i mycket av Act Svenska kyrkans arbete och kommer gärna ut och berättar om det till era grupper eller församlingar. De kan till exempel prata om personliga möten med våra samarbetspartner, hålla workshops för ungdomsgrupper eller berätta om andra delar av verksamheten. Kontakta oss och hör om någon Ageravolontär finns i ditt närområde eller stift.

Vill du boka en workshop med en Ageravolontär skicka ett mail till givarservice@svenskakyrkan.se

Eller har lite fler funderingar kring Ageravolontärer? Skicka ett mail till agera@svenskakyrkan.se

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Ungas sida för globala påverkansfrågor kan du läsa bland annat om rättvis handel, klimatförändringar och fred. Du hittar tips på hur du kan bli en vardagshjälte och läsa bibelcitat om globala rättvisefrågor.

William Jansson Winge, Internationella avdelningen
    2022-10-12