Om namnbytet till Act Svenska kyrkan

Den 5 maj bytte Svenska kyrkans internationella arbete namn till Act Svenska kyrkan. Här finns material för dig som vill veta mer eller ska berätta om Act Svenska kyrkan i församling eller stift.

Skapad:2019-03-20 09:46:00

Var med och berätta om Act Svenska kyrkan. Här i kommunikationspaketet finns texter, bilder, filmer mm. Mer material kommer under maj. Så håll utkik!

Läs mer om Var med och berätta om Act Svenska kyrkan!

Missa inte Göra skillnad - första stora eventet för Act Svenska kyrkan

Här kan du anmäla dig till Göra skillnad-helgen för engagerade och ombud som äger rum i Uppsala 7-8/9.

”Ert engagemang behövs!”

Vi på Svenska kyrkans internationella arbete kraftsamlar nu för fullt inför att bli Act Svenska kyrkan. Det nya namnet ska göra det lättare för människor att förstå vilka vi är, vad vi gör och vad vi står för. Men namnet är bara ett första steg. Under de kommande åren behöver vi arbeta intensivt för att det viktiga arbete som vi gör ska bli mer känt. Det behövs för att öka engagemanget och insamlingen, så att vi kan fortsätta försvara människors värdighet och rättigheter runt om i världen.

Absolut avgörande för vår framgång är ni engagerade i vårt gemensamma arbete runt om i landet . Så kom med förslag och synpunkter. Alla goda krafter behövs!

Erik Lysén, internationell chef

Foto: Magnus Aronson /IKON

Ladda ner samtliga frågor och svar som en pdf.

Vi vill ha frågor, förslag och synpunkter!

Vi vill veta vad ni behöver för att känna er delaktiga och informerade om vägen framåt.

Kontakta gärna Givarservice.

Öppettider: måndag-fredag 9-12 och 13-15

Tel: 018-16 96 00 (knappval1)

E-post: givarservice@svenskakyrkan.se

Arbetet med den interna kommunikationen leds av Tinde Carlbrand, projektledare och chef för engagemangsenheten.

Arbetet med den externa lanseringen leds av Eva Tingåker-Johansson, projektledare marknad.

Från Givarservice:Daniel, Söderberg, Maria Wiborgh och Josefine Casteryd,

Anneli Ekström, Kyrkokansliet i Uppsala