Act Svenska kyrkan är Svenska kyrkans internationella bistånds- och utvecklingsverksamhet. Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Aktuell kampanj: Världens Barn

Tillsammans med SVT, Sveriges Radio P4, 13 andra svenska organisationer och närmare 45 000 frivilliga gör vi en enorm insats för världens barn!

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Afrikas horn - alarmerande utveckling av svältkatastrofen

Foto: Mohamed Abdihakim Ismail Warabow/ACT alliance

Act Svenska kyrkan vädjar om gåvor till matpaket, mjölkpulver och rent vatten. Antalet familjer som svälter ökar och vi för en kamp mot klockan för att bromsa utvecklingen. Med bland annat majsmjöl och bönor kompletterar vi de matpaket som annars knappt räcker för en månads behov.
    2022-09-28 09:55
    Stort tack för ert engagemang
    I går, tordagen den 22 september, överlämnades 20 431 namnunderskrifter till Sveriges riksdag. Stort tack till alla er som skrev under vårt upprop för ett fortsatt starkt bisånd!
    2022-09-23 10:25
    30 år av kvinnliga präster i Lutherska kyrkan i Indien!
    Biskop Susanne Rappman är just hemkommen från provinsen Chennai där hon deltagit i firande av de 30 år som kvinnor haft möjlighet att prästvigas. Kvinnor i Indiens lutherska kyrkor har länge kämpat för ett jämställt samhälle och en jämställd kyrka. Tillsammans med Act Svenska kyrkan fortsätter de att höja sina röster.
    2022-09-22 11:06
    1 2 3 4 5  ... < >