Ett fel uppstod.

Utbildning och rekrytering

Att rekrytera framtida medarbetare är ett uppdrag för alla oss i Svenska kyrkan.

Anställda i Svenska kyrkan ska kunna möta barn, unga och vuxna i deras föreställningar om livet och Gud. Foto: Kristina Strand Larsson

Anställda i Svenska kyrkan ska kunna möta barn, unga och vuxna i deras föreställningar om livet och Gud. De behöver förstå människor i såväl glesbygd som i storstad. De ska förstå kvinnors och mäns olika villkor, de ska kunna möta församlingsbor i både utsatthet och i välstånd, i svåra situationer, i glädje och i sorg.

Det är avgörande för kyrkan att medarbetarna har en hög kompetens och förmåga att samspela med olika människor och grupper. Svenska kyrkan har en bred verksamhet, vilket innebär att även kyrkans medarbetare behöver bredd i sin utbildning, för att stå beredda att möta kraven i det dagliga arbetet.

De församlingsanställda är verksamma i en organisation som syftar till människors frivilliga deltagande och engagemang. De församlingsanställdas arbete är under ständig omvandling och utveckling.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Läs mer eller hänvisa till:

Utbildning inom Svenska kyrkan

Svenska kyrkans utbildningsinstitut