Ett fel uppstod.

Norra Ölands pastoratintranät

Hej och välkommen! Det här är startsidan för Norra Ölands pastorats intranät. Tanken är att intranätet ska vara till hjälp i din vardag på jobbet. Extern information publiceras i första hand på hemsidan, ibland även kallad webben eller externwebben. Dessutom finns pastoratets församlingar på sociala medier, bland annat på Facebook och Instagram.

SIDAN ÄR UNDER UPPBYGGNAD

Har du synpunkter, frågor eller idéer som rör intranätet? Hör gärna av dig till din arbetsledare, kyrkoherden eller kansliet.

NYHETER

Riskbedömningsverktyg för grupper

Folkhälsomyndigheten har tagit fram ett verktyg som man ska använda som ansvarig för grupper i verksamhet t ex körer, barngrupper mm.
    2020-09-16 11:43
    Hålla-avstånd-kit till kyrkbänkar mm
    Jag har fixat ett litet ”kit” med håll-distansen-grejor till kyrkorna som vaktmästarlagen har fått eller kommer få inom kort i sina fack. Det består av:
    2020-09-03 09:08
    Tillsammans kan vi hindra spridning
    Nu när vi öppnar upp kyrkorna för gudstjänst (och även eftersom det är mycket begravningar framöver) så behöver det finnas handsprit lättillgängligt i kyrkorna –det kan ju stå där man tar psalmbok eller i vapenhuset på ett bord?   Sätt även ut golvdekalerna vid toaletterna och där folk samlas t ex i vapenhuset. Tänk också på att städa toaletterna och andra allmänna utrymmen lite extra ofta nu när hösten drar igång körverksamheter och fler gudstjänster.
    2020-08-24 11:22
    Älska din nästa. Fast på avstånd
    I dessa tider med social distansering pga corona (Covid-19) uppkommer nya behov för att hjälpa våra besökare och deltagare. Golvdekaler hjälper till att hålla social distans i köer och andra miljöer där flera vistas samtidigt. Med markeringar i golvet om var man ska stå undviks smittspridning. Pastoratet har tagit fram egna golvdekaler, tryckta av ADT-tryck på särskild halkskyddslaminat. Tanken är att dekalerna ska sitta i kyrkor, församlingshem och personalutrymmen där risk för trängsel kan uppkomma. Det kan vara i vapenhus, i toalettkö eller andra platser där vi kan hjälpa människor att hålla avstånd.
    2020-08-14 14:11

Foto: Malin Kessén

Bilder till Växjö stiftskalender
    Påminnelse om bilder, förlängd tid till 22/8!!!   Växjö stiftskalenders redaktion arbetar nu med höstens bok 2020/2021. Utöver läsvärda artiklar röner bildsidorna stort intresse. Sänd bilder i så god kvalité som möjligt, med bildtexter o gärna vem som är fotograf, till undertecknad redaktör.
    2020-08-06 12:52
    Vi smyger igång gudstjänster inne i kyrkorna under augusti
    Pastoratets kyrkor är stora och möjligheterna till att hålla avstånd är goda. Tänk på att hålla social distans om 2 meter (en halv kyrkbänk ungefär) och uppmuntra besökarna att göra detta också . Som mest får 50 personer fira gudstjänst samtidigt oavsett om vi är ute eller inne.
    2020-08-05 09:46
    Musikbanken
    Ibland finns det önskemål om att komplettera den levande musiken med digital. Då kan du använda Musikbanken – en digital tjänst för strömmande musik framtagen speciellt för Svenska kyrkan. Nu har pastoratet ett eget konto hos Musikbanken! Tanken är att vi ska kunna erbjuda musik vid t ex kyrkliga handlingar och att vi då slipper krångla med USB-minnen, brända CD (som inte fungerar alltid). Musikbanken fylls ständigt på och man kan också önska att de lägger till musik om det är något som saknas.
    2020-07-31 13:53
    Act Svenska kyrkan uppmanar till #Kaffemedhopp
    #Kaffemedhopp är en digital satsning för att visa på hur vi alla kan vara med och förändra den situation som coronapandemin har skapat. Genom att vara med och bjuda in till fika där vi även swishar en summa, kan vi tillsammans göra vårt fika extra gott.
    2020-06-09 08:41
    Växjö stifts information om corona
    Rekommendationer och aktuella vägledningar gällande coronaviruset.   På intranätet samlar Växjö stift rekommendationer och aktuella vägledningar gällande coronaviruset.
    2020-05-18 08:20
    För att kunna fira måste vi vänta!
    I förra veckan beslutade styrgruppen i planeringen av ”Stiftjubileum 2020” att de större händelserna under jubileet – kalasdagen, jubileumsgudstjänsten och teaterspelet ”Esaias” – måste skjutas framåt till 2021. Skälet är naturligtvis Covid-19 och rekommendationerna från folkhälsomyndigheten.
    2020-05-18 08:05
    1 2 3 4 < >