Nya avtal på plats mellan Trossamfundet Svenska Kyrkan och Stim

Stim och Svenska Kyrkan har tecknat två nya avtal för musikanvändningen inom Svenska kyrkan och dess organisation.

De nya avtalen gäller fr o m 1 januari 2015.

För pastorat och församlingar innebär avtalen:

• En förenklad betalningsmodell vid musikanvändning i konserter och musikgudstjänster. Betalning sker enligt en fast förskottsavgift en gång per år, vilket innebär mindre administration för musikansvariga och bättre överblick av Stimavgiften för församlingen.
    • Svenska Kyrkan subventionerar på nationell nivå musikanvändning vid bakgrundsmusik och musikunderhållning för pastoraten och församlingarna.
    • Helt digital musikrapportering i webbtjänsten ”Rapportera spelning” på stim.se.
    • En församling eller pastorat kan ha flera personer kopplade till webbrapporteringen, där varje rapportör har en personlig inloggning.​

Mer information om avtalen finns att läsa på STIMs webbsida, där finns också guider om hur den digitala musikrapporteringen fungerar.

Ing-Marie Olofsdotter Nilsson , Kommunikationsavdelningen
    2018-04-24 11:53