Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Malmö pastorat

  Utbetalningar

  Foto: Shutterstock

  I denna sektion kan du läsa mer information relaterat till utbetalningar inom Malmö Pastorat. Var uppmärksam att du inte betalar bluffakturor. I Malmö pastorat skall man i första hand alltid göra inköp m.m. via faktura!

   

  Varning för bluffakturor

  Med jämna mellanrum drabbas vi av så kallade bluffakturor. Det innebär att du bör vara extra försiktig innan du attesterar en faktura.

  Bluffakturor ser oftast ut att komma från myndigheter eller seriösa företag, men så är det inte. Kontrollera alltid fakturor noggrant, attestera aldrig något du inte känner igen.

  Läs alltid noggrant igenom ALLA erbjudanden och fakturor! Glöm inte att informera extrapersonal. Var alltid misstänksam mot företag som säljer via telefon, fax eller e-post. Observera att vissa erbjudanden kan se ut som ändringsblanketter eller fakturor men de visar sig ha en väldigt liten text med ordet Erbjudande någonstans. Läs den finstilta texten noga!

  Gå aldrig med på att skriva under, eller muntligt via telefon säga ja till något bara för att säljaren säger att det är bråttom. Är de påstridiga - lägg på luren.​

  Luras med ångerblanketter

  Det förekommer också att vissa av företagen skickar ut så kallade ångerblanketter till de som framfört klagomål om att de inte gjort någon beställning av den aktuella varan eller tjänsten. Tänk på att om du skriver under ångerblanketten medger du därigenom att du har gjort en beställning!

  Läs mer:
  Om bluffakturor på Kronofogdemyndighetens hemsida
  Varningslista på Svensk Handels hemsida 
  Om bluffakturor på nationell nivås intranät

   

   

  Kontakt: 

  Lisbeth Carlberg

  040-279266

  Redaktör
  Sandra Forslund, Malmö pastorat
  Innehållsansvarig
  Christina von Leitgeb , Malmö pastorat
  Uppdaterad
  2021-03-12
  X
  Dokumentid: 1528943- Webid: 45457 - Unitid: 12901