Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Malmö pastorat

  Upphovsrätt

  Här har vi samlat information om vad som gäller kring upphovsrätt för bilder, texter, filmat material, musik, konst med mera.

  Allmänt om upphovsrätt

  Nationell nivå har en sida på intranätet som tar upp vad som gäller kring kopiering ur böcker och noter, framtagning av agendor, filmvisning, ljudupptagning vid gudstjänster, utställningar och vem som bär ansvaret för att upphovsrätten efterlevs.

  Länk till nationell nivås sida om upphovsrätt

  Upphovsrätt vid digitala sändningar

  Här hittar du information från nationell nivå om vad som gäller kring upphovsrätten vid digitala gudstjänster, andakter, konserter och liknande. Det är samma regler som gäller oavsett om det är en livesändning eller det är inspelat material som sänds/publiceras i efterhand.

  Här kan du läsa om vilka böcker du får läsa ur och visa bilder från, vad som gäller kring psalmer och upphovsrätt med mera.

  Länk till nationell nivås sida om upphovsrätt vid digitala gudstjänster

  Länk till nationell nivås information om Jerusalema Challenge

  För tillstånd att använda Jerusalema-sången som bakgrundsmusik, kontakta Warner Music Sweden, wms.officereception@warnermusic.com

  Länk till nyhet från Malmö pastorat om upphovsrätt vid textning av psalmer

  Upphovsrätt för bilder

  Här hittar du information om vad som gäller när du själv fotograferar och vad som gäller när du använder andra människors bilder.

  När du använder andra fotografers bilder måste du se till att ha tillstånd, annars kan kostsamma betalningskrav utgå i efterhand. Många fotografer och bildbyråer (till exempel TT) anlitar företaget Copyright Agent som skannar av internet efter olaglig bildanvändning. 

  Länk till nationell nivås sida om juridik för bilder

  Länk till Malmö pastorats sida om bilder och fotografering

  Länk till Copyright Agent

  Redaktör och innehållsansvarig
  Jenny Wollin, Malmö pastorat
  Uppdaterad
  2021-02-25
  X
  Dokumentid: 1531812- Webid: 45457 - Unitid: 12901